Staf Koch onverwacht overleden

 

Geheel onverwacht overleed op donderdag 2 maart op 69-jarige leeftijd, de gekende Polderfiguur Staf Koch. In de schuur van de boerderij van zijn zoon Filip kreeg hij een hartaanval, waarna zijn kleinzoon Vincent (20) hem vond. Door de hulpdiensten werd nog getracht hem te reanimeren, maar dat lukte niet.
Staf behoorde tot de familie Koch die voor de havenuitbreiding in de jaren zestig, een grote boerderij had. Hij werd slager in Zandvliet en baatte vele jaren zijn zaak uit aan de De Keyserhoeve waar nu beenhouwerij Wannes gevestigd is. Na zijn pensioen hielp hij zijn schoonbroer, begrafenisondernemer Paul Groffen, als drager. Staf was een gekend gansrijdersfiguur van de Nieuwe Gans Berendrecht. Hij was zondag 26 februari dolgelukkig toen zijn 20-jarige kleinzoon Vincent op het Solft in Berendrecht voor de tweede maal koning werd. Donderdagnamiddag, altijd even goed gezind, was hij nog present bij het Ganzenhof waar hij in de namiddag met enkele gansrijders de zaal en de omgeving klaarmaakte voor het groot teerfeest van zaterdag. Daarop zouden Dave Thys, en kleinzoon Vincent gevierd worden. Het heeft niet mogen zijn. De huldiging wordt uitgesteld tot later. Heel het gansrijdersvolk van de Polder leeft geschokt mee met de familie.
Staf is de echtgenoot van Maria Brouwers, vader van Filip en Els en is de trotse opa van vier kleinkinderen Vincent, Jolien, Eveline en Leen. Hij werd geboren te Lillo op 22 juni 1947, was lid van de Nieuwe Gans Berendrecht en van de Landelijke Gilden. Er wordt afscheid genomen van Staf op zaterdag 11 maart om 11 uur in de parochiekerk van Sint-Jan-Baptist te Berendrecht, gevolgd door de bijzetting in het urnenveld op de begraafplaats van Berendrecht.  Samenkomst en gelegenheid tot groeten in de kerk vanaf 10.30 uur.
Rouwadres: Bosstraat 41/3 – 2040 Berendrecht
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder