Stabroekse speelpleinwerking zet in op inclusie

STABROEK/HOEVENEN – Aan het Jeugdontmoetingscentrum JOS konden kinderen en hun ouders woensdagnamiddag 27 maart, pannenkoeken eten. JES, wat staat voor Jong En Stabroek, organiseerde er een kennismakingsmoment over de speelpleinwerking, die vanaf nu extra inzet op inclusie.

De poldergemeente beschikt over een poule van ongeveer vijftig gemotiveerde animatoren. Daarom is het mogelijk om zowel tijdens de paasvakantie, de krokusvakantie als tijdens de zomervakantie speelpleinwerking te organiseren. “In de zomervakantie doen we dat zowel in Hoevenen als in  Stabroek. Dagelijks bieden we dan aan een honderdtal jongens en meisjes een plezante vakantiedag aan”, zegt Annelies Verelst, die de speelpleinwerking coördineert in Stabroek. “De voorbije jaren kregen we meer en meer de vraag om in onze speelpleinwerking extra aandacht te besteden aan inclusie. We houden rekening met die terugkerende vraag en kijken in samenwerking met de Vlaamse Dienst Speelpleinwerking uit hoe we inclusie het best kunnen integreren in onze werking.”

Jeugdschepen Liesbeth Bardyn: “Het is niet de bedoeling dat we nu meer kinderen opvangen, maar wel dat onze animatoren meer inzetten op extra ondersteuning voor kinderen die daar nood aan hebben. Naast de gewone animatoren zetten we nu ook speelmaatjes in. Dat zijn extra krachten die zich optimaal toeleggen op en aandacht schenken aan kinderen die extra zorg nodig hebben.” (erva)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *