Stabroekse Kasteeldagen met Luc Deflo en Gene Bervoets

Gène-Bervoets
De Stabroekse kasteeldagen vinden plaats op 19 en 20 oktober in Kasteel Kasteel Ravenhof, Oud Broek in Putte-Stabroek.
Verkoop boeken cd’s en cdrom’s.
Ravenhof 19 en 20 oktober 2012, telkens van 10 – 17 uur.
De Stabroekse bibliotheek houdt grote herfstschoonmaak. Wegens de omvang van de zichzelf steeds hernieuwende collectie moet er regelmatig plaats worden gemaakt in de rekken.
Hetgeen wordt afgevoerd bevat heel wat interessante koopjes. De opbrengst van de verkoop gaat naar het goede doel.
Een interessante gelegenheid om je boeken- en cdrek aan te vullen. Prima te combineren met een mooie herfstwandeling in het kasteeldomein en af te sluiten in het cafetaria van het kasteel waar de cultuurraad je graag bedient.
Verenigingen aan het werk
Zaterdag 19/10 van 10 – 17.00 uur
De kasteeldames en –heren, de vaste gebruikers van het kasteel zetten hun deuren open en laten het publiek kennis maken met hun bezigheden. Schilderen, fotograferen, etsen en drukken, beeldhouwen, computeren, musiceren, creatief bezig zijn, beetje heemkunde opsnuiven, het behoort allemaal tot het kasteels aanbod.
Misschien is er wel iets bij naar uw gading om in een aangename omgeving een prettige en creatieve hobby te ontwikkelen.
Zaterdag 19/10/:  Literiair cafe met Luc Deflo
aanvang 20.30 uur – Inkom : vvk 8 €, kassa 10 €, reserveren bij cultuurdienst, 03 210 11 75,  HYPERLINK “mailto:reservaties@stabroek.be” reservaties@stabroek.be
In het kader van de Stabroekse Kasteeldagen ontvangt de cultuurraad op zaterdagavond Luc Deflo voor een interessant gesprek over zijn werk en het schrijverschap..
Luc Deflo (Mechelen, 27 februari 1958), is een Vlaams schrijver en organisatie-adviseur in KBC.
Luc Deflo debuteerde in 1999 met Naakte Zielen, zijn eerste psychologische thriller rond het speurdersduo Deleu en Bosmans die meteen genomineerd werd voor de Hercule Poirotprijs. Na zeven thrillers rond Bosmans en Deleu, gaat Deflo voor een nieuwe uitdaging. Weerloos (2005) is het begin van een nieuwe reeks met Cel 5 in de hoofdrol, vijf speurders op zoek naar verdwenen kinderen. Behalve het schrijven van boeken heeft Luc Deflo ook toneelstukken, luisterspelen en scenario’s geschreven.
De thrillers van Deflo worden nu ook verfilmd: MMG (Multimediagroep), bekend van televisieseries zoals Flikken en Windkracht 10, zal het eerste boek van Deflo (Naakte zielen) en Sluipend gif op het grote scherm brengen. Deflo zal zelf zijn twee boeken bundelen tot één filmscenario.
Luc Deflo is gehuwd met Maria Marchan en woont in Brussel. In 2008 won Deflo de Hercule Poirotprijs voor Pitbull.
Zondag 20/10: Poëziewandeling met Gene Bervoets
Aanvang: 14 uur gratis deelname, maar om praktische redenen wel vooraf aanmelden bij cultuurdienst, 03 210 11 75, cultuurdienst@stabroek.be
Na Axel Daeseleire vervoegt dit jaar top acteur, poëzieliefhebber en culinair verfijnd mens het rijtje van onder andere Robin Hannelore, Elvis Peeters, Peter Holvoet Hansen, Sammy De Burgrave, Rik De Leeuw, Benno Barnhart en Marleen De Cree.
Eugène Joanna Alfons “Gene” Bervoets (ook Gène Bervoets). Bervoets werd geboren in Antwerpen en raakte al gauw in de ban van het acteren. Later studeerde hij aan de Studio Herman Teirlinck, waar hij in 1980 een diploma behaalde.
Hij is goed bevriend met de Nederlandse regisseur Jos Stelling en is gedurende een lange tijd actief in de audiovisuele wereld.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *