Stabroekse Fanfare verwelkomt nieuwe dirigent

Dinsdagavond 31 januari werd de vuurdoop voor de nieuwe dirigent van de Koninklijke Fanfare Verbroedering uit Stabroek. Na 12 jaar de fanfare geleid te hebben gaf Jozef Matthessen het dirigeerstokje door aan Wim Orban.
Wim Orban is afkomstig van Malle. Ondanks zijn jeugdige leeftijd, 25 jaar jong, heeft hij al heel wat muzikale ervaring. In 1993 startte hij met notenleer en speelde althoorn bij de plaatselijke harmonie. In 2000 volgt hij opleiding aan de academie van Turnhout. Ondertussen studeert hij voltijds Kunst en Secundair onderwijs aan het Heilig Graf Instituut te Turnhout.  Van 2006 tot 2010 gaf leraar Erwin Pallemans in de muziekacademie te Merksem Wim nog wat extra bagage mee voor het bespelen van de althoorn.  
Tenslotte volgt hij aan de academie van Genk nog 3 jaar een opleiding voor Hafabra (harmonie, fanfare en brassband).
Wim Orban is momenteel ook dirigent bij de Fanfare Sint Lucia Loenhout, bij productiehuis Curtaincalle en vaste vervanger (2de dirigent) bij Fanfare Vermaak na Arbeid uit Rijkevorsel. Daarnaast geeft hij nog notenleer/AMV/samenspel en individuele instrumentlessen bij fanfare Sint Lucia te Turnhout. Zelf is Wim muzikant bij Harmonie Verbroedering, Sint Lenaarts en bij Fanfare Vermaak Na Arbeid Rijkevorsel.

Wim vindt het belangrijk, indien de mogelijkheden er zijn, om moeilijker werken af te wisselen met amusement, pop en filmmuziek. “Doch is de doelstelling van een concert nog steeds het amusement en de voldoening van de mensen voor en achter de dirigent”, aldus Wim.

Het voorbije jaar zijn er wat veranderingen geweest bij de fanfare. Eerder stopte Vic van Looveren met het voorzitterschap en werd opgevolgd door Marth Wijnants.  Voor zijn inzet, ijver en gedrevenheid werd hij in de bloemetjes gezet.  Ook is de fanfare  dirigent Jozef Matthessen dankbaar voor  de vele muzikale jaren, waarin hij de fanfare op een hoog niveau heeft gebracht.
De nieuwe dirigent Wim Orban, zal er zeker de vruchten van plukken.

foto: vlnr. ondervoorzitter Frans De Schutter, voorzitster Marth Wijnants, dirigent Wim Orban en Alfons Engelen, dirigent instaporkest

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *