Stabroekse Brouwersstraat wordt onveilig

Tijdens het vragenhalfuurtje dat aan elke gemeenteraad vooraf gaat, had Ellen Hendrickx  het over de onveiligheid in de Brouwersstraat.

De Brouwersstraat is een smal zijstraatje waar het meestal rustig. “Vergeet dat maar. Sedert de aanleg van het verbindingsweggetje naar het Picoloplein gebruiken hoe langer hoe meer zwakke weggebruikers deze doorsteek. Automobilisten die de situatie hier niet kennen, weten dat niet en houden daar dus geen rekening mee. Het gaat dan dikwijls over chauffeurs die via de Brouwersstraat naar de Kleinie Molenweg rijden om de lichten aan de Dorpsstraat te vermijden. Dat zorgt voor gevaarlijke situaties”, legde Ellen Hendrickx uit.

Zij wilde ook weten hoe het stond met de plannen om op het vroegere terrein van de chiro extra parkeerplaatsen aan te leggen. “Voor de bewoners van de Brouwersstraat moet dat echt niet. Het is er nu al druk genoeg. En trouwens, op amper honderd meter ligt het Picoloplein met heel veel parkeerplaatsen.  Als die nieuwe parkeerplaatsen in onze straat er dan toch komen, reserveer die dan voor de bewoners via een bewonerskaart”, stelde zij voor. Burgemeester Alida De Bie ( CD&V) : “Het probleem is ons bekend. Het wordt eerstdaags besproken in de verkeerscommissie. Ook het voorstel om te werken met bewonerskaarten nemen we zeker mee”, beloofde de burgemeester.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *