Stabroekenaren laten het niet aan hun hart komen

stabroek zingt
Ondanks de nederlaag van de Rode Duivels tegen Argentinië  lieten de Stabroekenaren het verlies niet aan hun hart komen op het evenement “Stabroek zingt”. Op de weide vooraan het gemeentehuis werd er duchtig gesupporterd en meegezongen  door de vele aanwezigen.
Romeo’s


Het is reeds voor de zesde keer dat “Stabroek zingt” wordt ingericht. Ondanks de late wijzigingen in het programma kon de openingsact met de Romeo’s al op veel belangstelling rekenen. De drie, toch wel knappe gasten, wisten meteen de festivalweide naar hun hand te zetten. Met een resem hits en covers van gekende nummers warmden zij het publiek op voor het moment waar toch velen naar hadden uitgekeken.
Voetbal op groot scherm

Daar er voor het liedjesfestival gebruik wordt gemaakt van een groot scherm, zag de organisatie de kans om de wedstrijd België – Argentinië uit te zenden. Al van in de beginfase waren de Rode Duivels op achtervolgen aangewezen. Ze streden voor wat ze waard waren, maar helaas zat de overwinning er niet in. Bij wijlen was het nagelbijten en werd er wel eens gevloekt op de gemiste kansen. Toch waren er velen fier op  onze Duivels, maar de vlaggen en toeters gaan terug de kast in.

Toen de allerkleinsten, na de match, het podium betraden en enkele leuke nummertjes zongen, aangevuld met danspasjes, was de kater van de voetbalwedstrijd al vlug verdrongen. Zelfs de volwassen zongen de liedjes van K3 mee.
Ode aan Bob

Aansluitend volgde het grote evenement “Stabroek Zingt”. Dit jaar werd er een speciale ode gebracht aan Bob Wesenbeek, die begin maart 2014 overleed. “Bob was de bezieler achter “Stabroek zingt”, de steunpilaar, de reus zoals hij werd genoemd. Iemand die iedereen kende en met zijn enthousiasme iedereen kon warm maken”, aldus Peter Hendrickx, die de avond aan elkaar praatte. Op het grote scherm werd  Bob zijn foto getoond terwijl zijn lievelingsliedjes werden gezongen. Stilletjes was het gaan regenen, alsof de hemel meehuilde om het verlies van Bob.
Verder waren er de gebruikelijke ingrediënten. Een massa liedjes, een gastoptreden van Zjuul Krapuul, het lied Herinneringen aan Stabroek, geschreven door Peter Hendrickx  en een verrassingsoptreden van Carmen Taildeman. Deze jongedame afkomstig uit Zandvliet, vierde haar vrijgezellenavond.  Op 27 september stapt zij in het huwelijksbootje met Guy Eysackers.  Zij werd op het podium geroepen en bracht het lied “Uber all auf der welt” van Freddy Breck.
De ploeg van Stabroek zingt verdient zeker een dikke pluim voor de puike  organisatie van deze toch wel speciale editie.
 
 
 
 
 
 
 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *