Stabroek verwelkomt nieuwe inwoners


Vrijdag 11 maart nodigden de burgemeester en schepenen de nieuwe inwoners van de gemeente Stabroek uit op een gezellig samenzijn in zaal Moorland te Stabroek.

 Er werden 350 uitnodigingen verstuurd, naar de inwoners die in het jaar 2010 in de gemeentes Stabroek, Hoevenen en Putte zijn komen wonen. Op deze ontmoetingsavond konden ze kennis maken met de verschillende diensten van de gemeente. Dit jaar waren opvallend vele jonge koppeltjes aanwezig.

Burgemeester Alida De Bie verwelkomde de nieuwe burgers en schetste de geschiedenis van de gemeente.  Ontstaan  uit het gehucht Lillo werd het dorp in de loop ter tijden meer en meer een boerengemeente. De landbouwindustrie breidde uit en tal van brouwerijen, een melkerij en mouterij en zelfs een conservenfabriek zorgden voor werkgelegenheid in de Polder. Tot de onteigeningen van velden en weilanden, voor de havenuitbreiding moesten opgeofferd worden.  Maar de wereldhaven in de achtertuin van de gemeente Stabroek biedt dan ook weer veel werkgelegenheid voor onze inwoners, aldus nog Alida De Bie

Verder gaf de burgemeester nog uitleg over de diensten van de gemeente. De talrijke aanwezigen konden achteraf een bezoekje brengen aan de verschillende info-standen en een babbeltje slaan met schepenen en gemeentesecretaris, ondertussen genietend van een hapje en een drankje.


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder