Stabroek hield serene herdenking oorlogsslachtoffers

aan het monument in Stabroek werd een bloemenkrans neergelegd door burgemeester Rik Frans
en schepen Herman Jongenelen.

STABROEK/PUTTE/HOEVENEN – Op 11 november brachten burgemeester Rik Frans en schepen Herman Jongenelen een serene hulde aan de oorlogsslachtoffers in de gemeente Stabroek, Hoevenen en Putte . Aan de oorlogsmonumenten werd telkens een bloemenkrans neergelegd en een moment van stilte gehouden.

“Omdat de coronacijfers in onze gemeente niet goed zijn, hielden wij er aan om deze plechtigheid in beperkte kring te laten doorgaan”, zegt burgemeester Rik Frans. “De verenigingen die alle jaren deelnemen aan deze plechtigheid werden hiervan op de hoogte gesteld. Vorig jaar zaten we in dezelfde situatie en ging de herdenking in een kleine kring door”.

Hoevenen

Aan het monument in Hoevenen werd dit jaar een naam van een oorlogsslachtoffer toegevoegd met name Frans Versteylen.
De familie van Frans Versteylen maakte heemkundige Swa Elseviers en burgemeester Rik Frans er attent op dat de naam van Frans ontbrak op het monument in Hoevenen. Na opzoekingswerk door de Heemkring Molengalm werden gegevens van Frans teruggevonden. Frans werd  geboren te Hoevenen op 24 juli 1928 en was de  zoon van Louis Versteylen en Lucia Vervoort, wonende in de Hoge Weg 6. Hij was kistenmaker.  Frans was één van de slachtoffers van de V2 die op 2 december 1944 in de Hoge Weg, insloeg.  Er waren vijf doden, zesendertig zwaar gewonden en een vijftigtal lichtgewonden. (Bron “Slachtoffers van WOII in Stabroek, Hoevenen en Putte” van Swa Elseviers).

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *