Spraakwater met Joanie de Rijke in Bib Viswater

In 2018 geniet u opnieuw van inspirerende, intrigerende en meeslepende lezingen tijdens Spraakmaker . Onze sprekers vertellen over overleven in oorlogszones, de gevaren van cybercriminaliteit, betere slaaptechnieken en meer. 
Op donderdag 11 januari is het de beurt aan Joanie De Rijke. Journaliste Joanie de Rijke bezocht al vele oorlogszones. In 2008 loopt het echter mis wanneer ze in Afghanistan wordt ontvoerd en verkracht door de Taliban. Zes dagen lang strijdt ze moedig voor haar leven. Een vrijlating volgt. Bij thuiskomst beschrijft ze haar ervaring in het boek ‘In handen van de Taliban’. Ondanks deze traumatiserende belevenis blijft ze als journalist in de regio werken. Ze krijgt er vooral te maken met vluchtelingenstromen in en buiten het oorlogsgebied. Ze schrijft opnieuw een boek over Pakistan, ‘Het gevaarlijkste land ter wereld’. Een openbaring in de Nederlandse journalistiek.
Hoewel we vaak geconfronteerd worden met beelden van oorlogszones, kunnen we ons er weinig bij voorstellen. Joani de Rijke komt tijdens haar reizen op plaatsen waar de meesten van ons het liefst wegblijven.
Boeiend en aangrijpend vertelt ze op donderdag 11 januari over haar ervaringen in de Bib Viswater, Tongerlostraat 2 te Berendrecht. Aanvang 20.30 uur.  Inkom: vvk: 6 euro -kassa: 8 euro 
Ontdek onze abonnementsformule!
Naast de normale ticketverkoop per lezing kan u kiezen voor een abonnement. Hiermee geniet u van zes lezingen voor een voordeeltarief (u betaalt slechts € 32 in plaats van € 60). Inschrijven kan tot en met 11 januari.

Programma
Donderdag 1 februari: Eddy Willems  met Cybergevaar
Donderdag 8 maart: Annelies Smolders met Start tot sleep
Donderdag 5 april: Jan Delvaux met Typisch Belgisch
Donderdag 3 mei: Jan Moonen over leesproblemen en dyslexie
Donderdag 7 juni: Chris Dusauchoit met ‘men’s best friend’
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *