Sportkampioenen vereeuwigd op muur in sporthal

De wall of fame in de Kapelse sporthal is aangevuld met de sportkampioenen van 2020. “Het is zeker een erkenning voor de atleten maar ik hoop dat het ook veel jongeren mag aanzetten om te sporten. Hiervoor zijn de Kapelse sportfiguren een ideale voorbeeld voor wat bereikt kan worden” zegt sportschepen Koen Helsen (Open Vld).

Begin dit jaar werden de Kapelse sportkampioenen verkozen door een jury bestaande uit Kapelse sporters, journalisten, en instanties. Ook het grote publiek kreeg een stem. Twee weken lang konden Kapellenaren stemmen op één van de zes genomineerden: Raheleh Asemani (taekwondo), Charlotte Feyen (zwemmen), Steven Peersmans (judo), Dirk Vander Avert (atletiek), Danny Van Rompaey (triatlon/zwemmen) en Eline Verstraelen (zeilen). Hieruit werd zeilster Eline Verstraelen verkozen tot Kapels sportambassadeur.
Alle genomineerden binnensporters kregen een plaatsje op een plaket in de Kapelse sporthal. Dirk Vander Avert en Eline Verstraelen krijgen later, als buitensporters een plaket aan de aankomsttoren op de Kapelse atletiekpiste. Daar hangen al heel wat internationaal bekende Kapelse sporters tegen de muur. Dat zijn ondermeer renner Mathieu van der Poel en de atleten Renée Eykens en Stef Vanhaeren.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *