Sporten in coronatijden

Sinds half maart zitten we (terecht) opgesloten in ons kot, maar sedert kort mogen we stilaan terugkeren naar een iets wat meer normale levensstijl. Ook voor onze jongeren werd dit op termijn nog moeilijk houdbaar, zoveel opgekropte energie en die nergens kwijt kunnen, je zou voor minder
frustraties kweken.
… Maar toen kwam maandag 18 mei en mocht er weer iets meer zoals in grotere getallen samen aan sportbeleving doen ! Bij de Stabroekse sportverenigingen belandde dit niet in dovemansoren, en onder stimulans van de Sportraad en, het moet gezegd worden, een geweldige ondersteuning van de gemeentelijke sportdienst, konden de Stabroekse sportverenigingen als één van de eersten in Vlaanderen startten met trainingssessies voor de jeugd.

Training bij FC Patio

Beachvolley

Uiteraard dienden de nodige voorzorgsmaatregelen genomen en werd er door de verscheidene sportverenigingen een plan van aanpak uitgewerkt conform de richtlijnen van de veiligheidsraad.
Alle buitensportaccommodaties werden geboekt, niet alleen door de buitensporters maar ook de indoorsporters vonden er hun weg.
Je kon duidelijk de blijdschap aflezen op de gezichten van onze jongeren die eindelijk hun kameraadjes/vriendinnetjes terugzagen en zich nog eens sportief konden uitleven !!!

Ookami Dojo

Turnkring Edelweiss

“Als voorzitter van de Sportraad Stabroek kan ik niet trotser zijn op de medewerkers van de gemeentelijke sportraad en op onze sportdienst, maar bovenal ook op de Stabroekse sportverenigingen die in een mum van tijd bereid gevonden worden om hun activiteiten voor de jeugd, weliswaar aangepast, terug op te starten !” aldus Frank Van Dingenen, voorzitter sportraad Stabroek

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *