Sportcomplex ‘Vossenvelden’ officieel ingehuldigd

STABROEK – Eindelijk was het zover! Het sportcomplex ‘Vossenvelden’ werd op zaterdag 2 april officieel ingehuldigd. Nadat in maart 2018 de plannen voor de nieuwe accommodatie van Softballclub Chicaboo’s en KSK Nieuw Stabroek werden voorgesteld, kunnen beide clubs nu definitief hun intrek nemen in het sportcentrum.

Vooraanzicht met in het midden de spelerstunnel

Project
“Dit project is reeds lang geleden gestart, namelijk in november 2012”, zegt burgemeester Rik Frans in zijn openingspeech. “De plannen voor de verbouwing van de kantine en kleedkamers van KSK Nieuw Stabroek werden opgestart. Ik werd er niet enthousiast van. De bedoeling was om een schil rond de gebouwen op te trekken, wat betekende dat op de bestaande fundering het gebouw moest vergroot worden.  Ook de toenmalige coalitiepartners waren niet opgetogen. In 2013 rijpte de idee om een volledig nieuwe sportaccommodatie te bouwen. Men sprak toen over een gebouw van 500 m2 en een bedrag van 1,2 miljoen. Ook stond in de notulen van 15 april 2014 te lezen dat KSK Nieuw Stabroek mede zal financieren. Dit idee bleef verder steken in de fase van gesprekken over en weer met de club”, aldus Frans.
Ondertussen werd er voortgewerkt aan het RUP 9 Sport en recreatie. De stedenbouwkundige voorschriften voor het sportcomplex werden in het voorjaar 2016 goedgekeurd. Het gemeentebestuur liet een bestek opmaken dat voorzag in de aanstelling van een architect. 

Burgemeester Rik Frans verwelkomde samen met het schepencollege en afgevaardigden van de beide sportclubs de genodigden

“Schepen Herman Jongenelen en ikzelf hebben achter het dossier vaart gezet” zegt burgemeester Frans. In 2017 werd het Architectenburo Cuyvers & Co BVBA uit Antwerpen aangesteld. Er werden afspraken met de clubs gemaakt, bezoeken gebracht aan andere kantines, overleg gepleegd, kortom … het moest een kantine worden waarbij men over het veld kon zien. Het ontwerp werd op 22 maart 2018 voorgesteld en op 25 juni 2018 eenparig goedgekeurd door de gemeenteraad.

De zoektocht naar een aannemer verliep niet van een leien dakje. De prijs was te hoog en moest financieel bijgestuurd worden. De zoektocht naar een nieuwe aannemer ging van start. Eind september 2019 ging de oude kantine tegen de vlakte. Aannemer Roobaert Jan uit Lier startte met zeer veel enthousiasme en inzet. Iedereen keek reikhalzend uit naar de voltooiing van de werken. Corona en andere perikelen staken echter een stok in de wielen waardoor het langer heeft geduurd.

Burgemeester Rik Frans had ook lofwoorden voor schepen van sport Liesbeth Bardyn en schepen voor patrimonium Sarah Demartelaere. “Liesbeth kreeg de taak om de clubs te begeleiden gedurende de werken. Sarah  moest de werken en de vorderingen opvolgen. Beide dames vormden een goede tandem, samen met de clubdelegaties, aannemer en architect hebben ze steeds constructief samengewerkt”.

Vanwege de Chicaboo’s kwam er een welgemeende dank aan de gemeente Stabroek voor het vertrouwen in de club en verwezenlijking van het mooie sportcomplex. Chicaboo’s is in 1981 gesticht in Schoten. “Toen wij in 1990 in Stabroek kwamen spelen, hadden wij nooit kunnen denken dat we ooit over zo een mooie accommodatie konden beschikken.  Het waren wel 2 lange bouwjaren, maar we hebben er steeds het beste van proberen te maken. Dat is vorig seizoen nog eens gebleken toen we zowel bij mannen als dames softball landskampioen werden. Met onze jeugd- en seniorenploegen zullen wij de gemeente Stabroek de volgende jaren zeker op de softball/bassball kaart zetten“. aldus het bestuur.

Namens KSK Nieuw Stabroek nam secretaris Roger Cuyt het woord, bijgestaan door voorzitter Walter Eestermans. “In de eerste plaats zijn wij zeer verheugd om vandaag deze nieuwe accommodatie te kunnen inhuldigen. Wij hebben er heel lang op moeten wachten, maar hopen er nog vele jaren zonder al te veel problemen gebruik van te kunnen maken. In het 55- jarig bestaan van de club is het de 2de keer dat KSK Nieuw Stabroek zich mag huisvesten in een nieuw gebouw, gerealiseerd door de gemeente Stabroek. Wij zijn dan ook bijzonder trots dit met jullie allen te mogen vieren”, zegt Roger.

Ghelamco met grootste toog van de Polder

De toog volgt mee de ronde van het complex een is 15 meter lang

Het Sportcomplex ‘Vossenvelden’ kreeg al snel de bijnaam ‘De Ghelamco Arena van Stabroek’. Het cirkelvormig gebouw blinkt uit in duurzaamheid. De kantine is ruim 190 m2 groot, is in een halve cirkel en geeft een panoramisch zicht op alle velden. De bar/toog binnenin volgt mee de ronde en is 15 meter lang.  De kantine staat 1,5 meter boven de grond. De ramen zijn van super isolerend glas. Om het warmteverlies te beperken werden de kleedkamers in de grond gemaakt. Er zijn 8 kleedkamers waarvan 2 toegankelijk voor mindervaliden. De kleedkamers zijn voorzien van een zitbank, douches, een aparte wc en lavabo. Ook voor de arbiters werden er kamers voorzien. In de andere halve cirkel achter de kantine is er een berging en technische ruimte. Er is zowel een trap als een lift aanwezig. Wanneer de spelers uit de kleedkamers komen, lopen ze door een spelerstunnel naar het veld.

Er werd een plaats in de kantine voorzien voor de trofeeën van beide clubs

In 2018 werd voor dit project een budget van 1.048.000 begroot. De investering van dit totaal project wordt tot op heden voorlopig geraamd op 1.966.884,35 euro.

Met het doorknippen van het lintje door enkele spelertjes van Chicaboo’s en KSK Nieuw Stabroek werd het sportcomplex officieel ingehuldigd.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *