Spoorfietsen klaar voor nieuw seizoen fietsplezier tussen Kapellen en Braschaat

spoorfietsen
Tussen de forten van Kapellen en Brasschaat ligt een oude spoorlijn midden in een natuurgebied. Samen met haar partners bracht de organisatie Kempens Landschap de 100 jaar oude sporen weer tot leven. Sinds vorige zomer kan jong en oud hier namelijk komen spoorfietsen. Het eerste seizoen was alvast een enorm succes met zo’n 14 000 km fietsplezier. Ondertussen werden de kettingen alvast ingesmeerd om een nieuwe lading fietsers te ontvangen. Morgen gaat het traject immers opnieuw open voor het publiek.
Spoorfietsen kan in 2015 elke dag vanaf de paasvakantie tot en met de herfstvakantie. Het is bovenal een leuke ervaring om te delen met collega’s, familie of vrienden. Stap op een fiets en trap vijf km naar de pauzehalte in Kamp Noord. Onderweg komt u bossen, weilanden, een bunker en de antitankgracht tegen. Aan het oudste militair vliegveld van België wacht een terrasje bij café Perron Noord. Na een pauze fietst u terug naar het vertrekpunt in Kapllen.
Het spoor loopt door een natuurgebied in eigendom van het Agentschap voor Natuur en Bos. Andere partners in het project zijn de gemeenten Kapellen en Brasschaat, Toerisme Vlaanderen en de provincie Antwerpen. De exploitatie van de fietsen zelf gebeurt door de organisaties Rotonde vzw en Wotepa vzw.
Fiets mee!
Beleef het zelf en reserveer vandaag nog een spoorfiets. Dit kan eenvoudig op de website www.spoorfietsen.be. Er zijn gezinsfietsen voor maximum vijf personen en groepsfietsen waar je gezellig met z’n twaalven op kan. Op de website staat alle informatie over vertrektijden, tarieven en wat er zoal te doen is in de omgeving.
Fietsen door het groen – Copyright: Kempens Landschap
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *