Spoor- en asfalteringswerken zorgen voor hinder in november en december

KALMHTOUT – De overwegen van Heide en Kalmthout moeten volledig vernieuwd worden. Daarnaast herstelt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) delen van de Statiestraat en Heuvel. Die werken brengen best wat hinder met zich mee. Een overzicht…

Overwegen in Kalmthout en Heide volledig vernieuwd
Infrabel voert grote werken uit aan de overwegen van Kalmthout en Heide. De hele overweg wordt er op beide plekken uitgebroken en de spoorrails worden vervangen. De heraanleg staat gepland op volgende data:

  • Overweg ter hoogte van Statiestraat (station Kalmthout) in het weekend van 26 en 27/11/2022
  • Overweg ter hoogte van Heidestatiestraat (station Heide) in het weekend van 3 en 4/12/2022

Tijdens die weekends is de overweg telkens volledig afgesloten voor alle verkeer, inclusief voetgangers en fietsers. Zij moeten plaatselijk een omleiding volgen naar de overweg in de Vogelenzangstraat of Frans Raatsstraat. Het autoverkeer moet lokaal omrijden via dezelfde overwegen of de grote omleiding volgen via de Kapellensteenweg N122, Kalmthoutsesteenweg N122 (Kapellen) en Kapelsestraat/Ertbrandstraat N11 (Kapellen).

Er rijden die weekends geen treinen. De NMBS legt vervangbussen in.

Asfalteringswerken Statiestraat en Heuvel op 26 en 27 november
De werken aan de overweg in Kalmthout gaan gepaard met asfalteringswerken van AWV in de Statiestraat en Heuvel. Op verschillende plaatsen wordt de rijweg gedeeltelijk hersteld. Het zijn telkens plaatselijke herstellingen. De rijweg wordt niet volledig afgesloten maar er zal sterke hinder zijn voor het autoverkeer.

Het marktplein blijft bereikbaar tijdens de werken. De markt van zaterdag wordt verplaatst naar het groenplein van Pastoor Weytslaan. Het marktplein doet dan dienst als parking en op zondag voor het voetbalevenement. Hoe rekening met deze gewijzigde verkeerssituatie als je de lokale handelaars wil bereiken. Neem bij voorkeur de fiets.

©gemeente Kalmthout

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder