Sp.a Kalmthout ziet mogelijkheden voor buurt- en zelfplukboerderijen

Kalmthout heeft veel te bieden aan toeristen. Denk maar aan het Arboretum, het Suske en Wiske Kindermuseum en de Heide. Deze troeven zijn belangrijk om te lokken. En toerisme is belangrijk voor, want het creëert werk. Daarom wil sp.a Kalmthout méér mensen naar Kalmthout halen en meer investeren in cultuur, die voor iedereen toegankelijk moe zijn.
Bart Lion, kandidaat en chef-kok stelt “We willen hoeve- en plattelandstoerisme stimuleren. Dat doen we door nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden te voorzien voor land- en tuinbouwers die niet langer hun bedrijf kunnen runnen zoals vroeger. Met logies in zulke gebouwen komen er ook mogelijkheden voor buurt- en zelfplukboerderijen.”
Nu de provincie niet langer bevoegd is voor cultuur, komt er geld van de provincie naar de gemeente. Dat moet onverkort gaan naar waar het voor bedoeld was: cultuur, jeugd en welzijn. “Het cultureel aanbod in Kalmthout wordt vandaag grotendeels gerealiseerd door kleinere socio-culturele huizen (centra als parochiezalen, O*KA Centrum, …). Die worden meestal door vrijwilligers gerund. Om de werking duurzaam te verankeren, is ruimere en doortastende gemeentelijke steun een absolute noodzaak” stelt Inga Verhaert, sp.a lijsttrekker.
De gemeente heeft ook een aantal verborgen parels. Om zowel recreatieve als culturele en toeristische mogelijkheden breed te ontsluiten, wil sp.a Kalmthout een “Open Deur Kaart” in het leven roepen. Als inwoner van Kalmthout krijg je ze aangeboden: je kunt er gratis of goedkoop evenementen, musea, concerten, tentoonstellingen,… mee bezoeken. (evdw)
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.