Sp.a-Groen reageert op invulling vacature gemeentesecretaris Stabroek

Op de gemeenteraad van maandag 27 maart 2017 in Stabroek keurde de meerderheid de procedure goed voor de invulling van de vacature van gemeentesecretaris. Luc Joppen, de huidige secretaris, gaat immers in september met pensioen. Sp.a-Groen, en ook de rest van de oppositie, keurde dit punt niet goed. Sp.a-Groen had liever een tijdelijke oplossing gehad, zoals het langer aanblijven van de huidige secretaris -wat mogelijk is met de huidige regelgeving- of een tijdelijke contractuele invulling zoals het bestuur doet voor de functie van diensthoofd patrimonium.
“Wij vinden dat de gemeente niet nodeloos op kosten moet worden gejaagd. Wanneer de administraties van de gemeente en het OCMW worden samengevoegd in de nabije toekomst, betekent dit dat we dan 2 secretarissen hebben. Het bestuur moet dan 1 secretaris aanduiden als algemeen directeur (met een loon dat 30% hoger ligt) en de andere blijft behouden. In het scenario waar er maar 1 secretaris is, neemt deze de functie van algemeen directeur op. Omdat wij het principe van de 3 E’s vooropstellen nl. een efficiënte, effectieve en economische werkwijze lijkt ons dat deze invulling daarmee in tegenstelling is. De personeelskost wordt nog maar eens de hoogte ingedreven (130 % i.p.v. 30 % meeruitgave t.o.v. huidige situatie),” vertelt fractieleider Kim Dorikens.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder