Sp.a-Essen trekt naar de verkiezingen met #JijmaaktEssen


De leden van sp.a-Essen hebben de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen goedgekeurd. sp.a trekt naar de kiezer met een programma dat voluit gaat voor een sociaal, groen en verkeersveilig Essen. Daarvoor kan het rekenen op een enthousiast team dat vernieuwing koppelt aan ervaring en kennis.
Helmut Jaspers, uittredend schepen van leefmilieu, duurzaamheid, wonen en jeugd trekt de lijst samen met Jokke Hennekam, uittredend schepen van cultuur, sociale zaken en senioren.
Fractieleider Arno Aerden staat op de derde plaats, gevolgd door de uittredende ocmw-raadsleden Diane Van Ginderen en Tuur Goormachtig.
Met vier -25-jarigen trekt sp.a de kaart van vernieuwing en verjonging. Marijke Goosen is 20 jaar, studente sociaal-economische wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen en leidster van Scouts & Gidsen Heikant. Zij staat op de zesde plaats. Op nummer 10 vinden we de 22-jarige studente handelsingenieur Maya Van De Velde terug. Zij woont op Wildert en is actief binnen de Vlaamse jeugdraad en de sociale raad van de Universiteit Gent. Hans Hoppenbrouwers volgt haar op de 11de plaats. Hans is 24 jaar, werkte enkele jaren voor defensie, maar studeerde in juni af als bachelor accountancy-fiscaliteit. De jongste kandidaat op de lijst werd in februari 18 jaar: Yorben Overdulve, is student Humane wetenschappen en woont in Horendonk. Hij staat op plaats 16.
Naast de jonge nieuwkomers staan er nog heel wat nieuwe gezichten op de sp.a-lijst. Op de zevende plaats staat onderstationschef en bestuurslid bij o.a. Olympic Essen en de Essense zaalvoetballiga Roger Dedulle. Gewezen voorzitster van het Buurtcomité Kammenstraat en omgeving Mireille Wils vind je terug op plaats acht. Mireille is daarnaast nog actief binnen turnking Gympuls en ‘Niemandsland’.
Fred Ehlen is gekend in voetbalmiddens en actief als ABVV-vakbondsafgevaardigde. Hij staat op plaats 18. Nummer 22 op de lijst is Rita Franssen, lid van de stuurgroep Niemandsland en actief in toneelgezelschap Elck wat Wils Wildert.
Hoofdman van de Sint-Andriesgilde op Wildert en ondervoorzitter van sp.a-Essen Ronny De Block staat op de 9de plaats. Met Pascal Deprins op plaats 12 (11+1) vinden we een sociaal geëngageerd inwoner van Horendonk terug. Pascale is erg actief bij de KVG en de ‘Raad van 11’ van carnavalsvereniging de Ossekoppen. Op plaats 13 en lijstduwer van de eerste kolom treffen we bekend sp.a-gezicht en begenadigd muzikant Willy Vergouwen aan.
Uittredend gemeenteraadslid Swa Veraart trekt vanop plaats 14 de tweede kolom, met in zijn kielzog Christiane Claus, bestuurslid bij VIVA-SVV op plaats 15.
Met Viviane Strybos vinden we op plaats 17 een strijdvaardige inwoner van Horendonk terug die het beste voorheeft met kinderen én ouderen. De 30-jarige muzikante bij de Verenigde Statievrienden Amy Vergouwen staat op plaats 19. Chantal Celis (plaats 21) en Angèle Van Hooydonck (plaats 23) zijn allebei geëngageerde en gemotiveerde Essenaren die met hun beide voeten in de Essense samenleving staan.
Voormalig fractieleider Eddy Mertens duwt vanop plaats 24 als onafhankelijk kandidaat mee de lijst. Eddy is onder meer graag gezien helper bij Essen Events en carnavalist bij Hij kan ’t.
De 20ste plaats en de lijstduwer worden op een later moment bekendgemaakt.
Onze schepenen en raadsleden werkten de voorbije jaren hard aan een groene en duurzamere gemeente. Samen met alle kandidaten op de lijst willen ze dat werk de komende 6 jaar verderzetten. Sámen willen ze van Essen een sociale, groene en verkeersveiligere gemeente maken. 
#JijmaaktEssen socialer, groener en verkeersveiliger.
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *