sp.a en Groen Kapellen stellen hun verkiezingslijst voor

Het progressieve kartel sp.a-Groen heeft haar verkiezingslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober zo goed als rond. Gewezen schepen en huidig sp.a-fractievoorzitter Harold van der Kraan trekt de lijst en Groen-voorzitter Pieter Buysse is de eerste kandidaat voor zijn partij op de 3e plaats. Op de kartellijst staan 19 kandidaten voor sp.a en 10 kandidaten voor Groen.
Op de eerste plaatsen staan Harold van der Kraan (sp.a), Mia Barroo (sp.a), Pieter Buysse (Groen), Michael Swijnen (sp.a), Vera Gilis (sp.a) en Mieke De Schepper (Groen). De lijst wordt geduwd door de ervaring van huidig sp.a-gemeenteraadslid Betty Stassen en gewezen Groen-gemeenteraadslid Koen De Winter.
Lijsttrekker van het kartel, Harold van der Kraan (32), is zoon van een Britse moeder en Nederlandse vader. Hij heeft al 15 jaar ervaring in de Kapelse politiek. In 1997 trad hij toe tot de toenmalige jongsocialisten en al gauw werd hij partijsecretaris van sp.a Kapellen. In 2003 werd hij schepen van onder meer sociale zaken. Sinds 2007 is hij in de oppositie fractievoorzitter van de sp.a-fractie. Groen-voorzitter Pieter Buysse (33) is een politieke nieuwkomer in Kapellen. Afkomstig van de streek rond Gent is hij als voormalig leraar actueel betrokken bij het onderwijsbeleid van de stad Antwerpen. Zowel lokaal als nationaal was hij jarenlang vrijwilliger bij de scouts.
Lerares Mia Barroo (45) en commercieel bediende Mieke De Schepper (33) zijn de eerste vrouwen die voor sp.a en Groen bovenaan de lijst worden geplaatst. Zij zijn beiden erg actief in het Kapelse verenigingsleven en de gemeentelijke ontwikkelingssamenwerking. Mia zet zich onder meer in voor een sportclub en werkt als vrijwilliger mee in de Oxfam-Wereldwinkel. Mieke zet zich in voor de fairtrade-trekkersgroep en diverse lokale milieuverenigingen.
Op de 4e plaats staat gemeenteraadslid Michael Swijnen (28), die onlangs Helmut Jaspers opvolgde. De 5e plaats is voor OCMW-raadslid Vera Gilis.

Info: sp.a: Harold van der Kraan, fractievoorzitter -gsm: 0494 583 528 – e-mail: harold.vdk@telenet.be – website: http://kapellen.s-p-a.be
Groen!: Pieter Buysse, voorzitter – gsm: 0494 506 233 – e-mail: pieter.buysse@gmail.com – website: http://www.groenkapellen.be


foto v.l.n.r.:   Harold van der Kraan, Mia Barroo, Mieke De Schepper en Pieter Buysse.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.