Sp.a en CD&V tegen opdoeken van belbus in Essen!

belbus
Tijdens de gemeenteraad van 31 maart 2015 legden Arno Aerden (sp.a) en Brigitte Van Aert (CD&V) een motie aan de gemeenteraad voor naar aanleiding van de voorgenomen intenties van De Lijn om de belbus in Essen af te schaffen. De gemeenteraad steunde de motie van Aerden en Van Aert unaniem. De gemeente Essen zal aan bevoegd minister Ben Weyts (N-VA) vragen om af te zien van dit plan, en meer nog: om voortaan een goede rechtstreekse verbinding met Klina in te leggen.
Uit recente informatie blijkt dat De Lijn van plan is om de belbus in Essen, Kalmthout en Wuustwezel, en in heel wat andere regio’s, af te schaffen. Bovendien zou op zondagavond ook buslijn 670 niet meer rijden.
De belbus wordt door meer dan 130 Essenaren regelmatig gebruikt. Vooral inwoners van Essen-Hoek, dat niet bediend wordt door de reguliere busverbindingen, maken gebruik van de belbus.  Zo werd er 1193 maal opgestapt op Hoek.  Door de aansluiting met het treinverkeer werd er 1.186 gebruik gemaakt van de halte Essen-Station. Tot slot behoorden ook de haltes Kloosterstraat (979) en De Bijster (496) tot de meest gebruikte belbushaltes.
Als de belbus wordt afgeschaft, kunnen heel wat senioren niet meer op bezoek bij familie, en kunnen heel wat andere mensen geen gebruik meer maken van het openbaar vervoer. De Lijn moet veel besparen, maar doet dat vooral op het platteland. Onterecht! Is een Essenaar minder belangrijk dan een Antwerpenaar? “Door deze maatregel worden de mensen getroffen die net het minst mobiel zijn, en dat kunnen we niet aanvaarden,” besluiten gemeenteraadsleden Aerden en Van Aert.
CD&V en sp.a vinden dat De Lijn de belbus niet mag afschaffen zonder een alternatief (voor alle wijken) te bieden. En vooral moet De Lijn ervoor zorgen dat de Essenaar op een rechtstreekse en comfortabele manier naar Klina kan. Dit laatste is een oud zeer dat dringend moet opgelost worden!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *