Snikheet kindergansrijden in LilloHet kindergansrijden van de Ware Gans Lillo ging op zaterdag 4 augustus onder snikhete temperaturen door op het Kazerneplein in Lillo. Niettegenstaande het puffen, zweten en hijgen was, kwamen er toch heel wat supporters afgezakt naar het plein om de allerkleinsten aan te moedigen.
Er werden 19 inschrijvingen genoteerd waarvan er 14 deelnamen aan het spel. Aanvankelijk zat er vaart in het rijden, maar hoe langer het duurde,  hoe meer ruitertjes afhaakten.  En daar zat zeker de tropische temperatuur voor iets tussen. De fut en de kracht verminderden stilaan. Een korte pauze, waarin alle deelnemertjes werden getrakteerd op een verfrissend ijsje, was dan ook erg welkom. De strijd werd verder gezet. Toen Sieben Braecke het net van het eendenkopje trok, dacht iedereen dat het snel zou afgelopen zijn. Er moest echter nog driemaal in de nek gestoken worden alvorens Ewan Maes het kopje in de lucht kon steken. Ewan, 9 j, is de zoon van Serge Maes en Cindy Van Meir.  Hij bezorgt de clan Van Meir de 11de kinderkoningskroon.
Nog enkele weetjes:
-de jongste deelnemer was dit jaar Owen De Ketelaere, bijna 1 jaar, de oudste ruiter was uittredend koning Jerom Van Meir, 15 jaar.  Jerom was zo sportief dat hij stopte toen het net er af ging. Hij wilde de andere deelnemers ook een kans geven om koning te worden.
-De nieuwe koning mag altijd de plaatst bepalen waar de kinderuitstap op zaterdag 1 september naar toe gaat. Ewan koos voor Bobbejaanland.
-Champetter Jos Van den Eynde koos de 3 mooist versierde fietsen. De derde prijs ging naar Bryan Van Eyck, de tweede prijs was voor Sieben Bracke.  De winnaar werd Ewan Maes.
-Ronny Marynissen was de speaker van dienst en probeerde zoveel mogelijk centjes in te zamelen.
-Snijmeester Jos Janssens was opgelucht toen na het prikken in de nek, de kop niet meteen er af ging. Kwestie van niet te ver te steken!
Vrouwengans

De dames voor aanvang van de strijd


 
Na het kindergansrijden was het de beurt aan de dames. 10 amazones op hun stalen ros streden voor de kop. Debby Van Meir viste de kop uit het net. Het was uiteindelijk Yentl Demeulenaere, die rond half zes  kon triomferen met de ganzenkop. Yentl  moet nonkel zeggen tegen Hugo Van Meir.
Het blijft in de familie!
 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *