Smakelijke smikkeltocht in Hoevenen

Zondag 25 september waren een kleine vijftig mensen ingeschreven voor de smikkeltocht  van de Hoevense parochie, die de deelnemers leidde langs een aantal smakelijke hoekjes in de omgeving.   Mooi was alleszins dat zowat  alle leeftijden present waren, van ouders met kinderen tot senioren.
De tocht startte onmiddellijk na de misviering richting oude kerk Attenhoven, waar de mensen van de werkgroep Transept een  aperitiefje aanboden in een zonovergoten oude kerk.   Daarmee ging de gezelligheid alvast van start.
Langs de Blokweg ging de tocht verder  richting Sint-Vincentschool, waar enkele dames hadden gezorgd voor een  hartig soepje.   Hier, en ook aan alle volgende stopplaatsen kon iedereen  zijn behendigheid eens testen op een hele reeks oude volksspelen.    Die lekkere soep zorgde voor zin in meer, en daarvoor moest gefietst worden naar het scoutslokaal van de 63ste Scoutsgroep aan de Bloemenlaan in Kapellen,  waar de padvinders volop zorgden voor frietjes met mayonaise en een drankje erbij.       
De vierde stopplaats was het natuurdomein Het Rood aan de Streepstraat: hier ontving iedereen een potje yoghurt, en kon er weer een spel gespeeld worden.   Vooral die kinderen vonden dat fijn, en sommigen ontpopten zich tot echte uitblinkers in het schijven gooien.
Voor de vijfde stopplaats moest gefietst worden naar het andere uiteinde van de polder, helemaal aan het einde van de Boterseweg.   Hier was de buit een blozende appel, en weer een behendigheidsspel.     
De kroon op het werk was wel de aankomst aan de Sint-Calasanzschool: hier wachtte een ijsje voor iedereen, en een tasje koffie achteraf kon er ook nog wel bij.
Buiten, onder de grote treurwilg bij de school was het heerlijk toeven met dit mooie weer: daar bleef iedereen nog wel een tijdje “plakken”.
Deze tweede smikkeltocht was een geslaagd initiatief van het Parochiaal Team, en zeker voor herhaling vatbaar, liefst met nog meer deelnemers.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *