Sjachermarkt in Lillo, terug van weggeweest!

LILLO – Na enkele jaren van afwezigheid staat de sjachermarkt in Lillo weer helemaal op de kaart. Op zondag 21 augustus konden de sjacheraars zich helemaal uitleven in het pittoreske Lillo.   ’s Morgens vroeg kwamen de eerste schattenjagers langs om zeker de beste koopjes te kunnen doen.

Al vlug stond de parking in en buiten het dorpje vol en moest er geparkeerd worden langsheen de Scheldelaan. De organisatie van de sjachermarkt is nu in handen van Guy Van de Ven, Philippe Van Iersel en Hugo Quirijnen. “Eigenlijk zetten wij het werk verder van Gerard Van de Ven, “Den Trip”. Hij was begonnen met het terug opstarten van sjachermarkt. Helaas kon hij zijn droom niet waarmaken, hij overleed op 12 juni 2022.  Zoon Guy wilde ter ere van zijn vader de markt terug uitbouwen en daar zijn Hugo en ikzelf mee ingesprongen. We moesten van nul beginnen, nergens waren er lijsten van deelnemers te vinden. Wij zijn dan ook erg blij dat we 100 standen een plaats konden geven”, zegt Philippe.

Aan verschillende standen hing een  herinnering aan Tripke.  Ook bij mede-organisator Philippe Van Iersel

Op de sjachermarkt stonden terug vele bekende gezichten, die vanaf de beginperiode al aanwezig waren. “Het is hier toch de gezelligste sjachermarkt” hoorden wij verschillende bezoekers zeggen.

Velen gingen dan ook met hun waardevolle vondst naar huis.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *