Sint Hubertusviering te Berendrecht

 
Op zondag 27 oktober werd aan Camping de Watertoren te Berendrecht een dierenwijding gehouden. Dit jaar was priester Herman Dupré uit Essen paraat om de paarden en honden te zegenen. In de voormiddag konden ruiters, al dan niet met koets, deelnemen aan een tocht van 10 km doorheen de bossen van Berendrecht en Putte. Voor de baasjes die met hun hond een wandeling wilden maken, had de organisatie een route uitgestippeld van ongeveer 5 kilometer. Onderweg was er een tussenstop waar men een lekker warme soepje kon drinken of genieten van een borreltje jenever. Voor sommige deelnemers werd het een echte gezinsuitstap.
Nadat priester Herman Dupré het brood had gewijd, werd omstreeks 13 uur een grote stoet paarden, gevolgd door een massa honden, met wijwater besprenkeld. De paarden kregen meteen een snede gewijd brood in de bek. Daarnaast kregen de deelnemers nog een snoepzakje voor hun paard of hond.
Het zachte herfstweertje en de massa paarden en honden zorgden ervoor dat de organisatoren Walter Vanhout en Bruno Taverniers tevreden kunnen terugblikken op deze Sint Hubertusviering.
 
 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *