Sigarettenfabriek Liessel leidt naar dertig ton illegale tabak in Belgie

LIESSEL-ZANDVLIET (B) – Sporen in de illegale sigarettenfabriek in Liessel, leidde Belgische autoriteiten naar een nog veel grotere illegale fabriek in Zandvliet. Dat bevestigt de FIOD. In de fabriek werd woensdag 5 april dertig ton tabak gevonden en een werkende versnijdingsmachine. Met die hoeveelheid hadden de criminelen een kleine 3,4 miljoen euro accijns kunnen ontduiken.
In Liessel vonden FIOD en politie op woensdag 29 maart een illegale sigarettenfabriek in aanbouw. Er lag 6500 kilo tabak en materiaal voor de sigarettenproductie. Er waren nog geen sigaretten geproduceerd. “Informatie die we in Liessel vonden, leidde naar de fabriek in Belgie”, zegt FIOD-woordvoerder Adriaan Ros. Het onderzoek naar de fabriek in Liessel kan volgens hem nog enkele maanden duren.
Het was al eerder dit jaar raak in Zuidoost-Brabant. In een Spoordonkse loods werden 24 februari 8,9 miljoen sigaretten en twintigduizend kilo tabak gevonden. De politie hield toen acht Oost-Europeanen aan.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder