Serene herdenking wereldoorlogen

Herdenking in Lillo

Op 11 november vindt de jaarlijkse herdenking plaats van het einde van de twee wereldoorlogen.
Als gevolg van de coronacrisis kon de traditionele herdenking niet doorgaan.

Toch wilden de gemeente Stabroek en het district Berendrecht/Zandvliet/Lillo een bloemenkrans aan de monumenten voor de gesneuvelden neerleggen.
Burgemeester Rik Frans en schepen Herman Jongenelen legden kransen neer in Putte, Hoevenen en aan het oorlogsmonument op het kerkplein te Stabroek.
In het district was het voltallig college en enkele raadsleden aanwezig aan het monument aan de begraafplaats in Zandvliet en Berendrecht en op de Havenmarkt in Lillo.

Het werden serene momenten waarbij de gedachten gingen naar allen die gevochten hebben voor onze vrijheid en hierbij sneuvelden.

De herdenking van de Wereldoorlogen wordt traditioneel opgeluisterd door fanfares in zowel Stabroek als in het district.  De corona zorgde ervoor dat er geen muzikale hulde kon gebracht worden. Ook de oud-strijders, de hulpdiensten en publiek mochten de herdenking niet bijwonen.
In het district speelde Carina Stark op haar trompet ‘The Last Post”.  Normaal luistert de  Koninklijke Fanfare De Verbroedering Zandvliet de herdenking in Zandvliet op. Omdat dit jaar de herdenking in beperkt kring doorging, maakte de fanfare een filmpje waarin de broers Leo en Livien Andries  “The Last Post” brachten.
Een mooi muzikaal eerbetoon aan al de oorlogsslachtoffers.

For The Fallen

They shall grow not old, as we that are left grown old:
Age shall not weary them, nor the years contemn.
At the going down of the sun and in the morning,
We will remember them.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder