Scholenbeurs in Stabroek

De vorige edities in zaal Moorland konden op veel belangstelling rekenen

Uw kind zit momenteel in het vijfde of zesde leerjaar van de basisschool. Weldra zet uw kind de eerste stappen in het secundaire onderwijs. Momenteel gooit corona nog steeds roet in het eten van alle evenementen, maar een schoolkeuze doe je niet online. De overstap van basisschool naar secundair onderwijs is een scharniermoment. Een grote stap voor uw kind én voor uzelf… 
Om de juiste keuzes te kunnen maken, is het belangrijk om u goed te informeren.  Het gemeentebestuur en de onderwijsraad van Stabroek willen u daarbij helpen door een scholenbeurs te organiseren waar de jongeren een goed gemotiveerde schoolkeuze kunnen maken. 

WAT
Op een scholenbeurs stellen de secundaire scholen uit de nabije omgeving van Stabroek zichzelf voor. Elke school heeft een stand waar u terecht kan voor informatie over de werking, visie en de studierichtingen en –mogelijkheden van de school. Na de eerste ontmoeting kunnen de jongeren nadien de scholen van hun voorkeur bezoeken tijdens de opendeurdagen.
Er zullen 16 scholen deelnemen:
Stabroek: PITO – Go!Tak Kapellen, campus Stabroek.
Brasschaat: Go!Technisch Atheneum
Ekeren: Moretus – Go!Middenschool en Atheneum
Essen: college Eucharistisch Hart – Don Bosco Mariaberginstituut, Go8Freinetschool WonderWereld – Sint Jozefinstituut
Kapellen: Mater Salvatoris – Go!Tak Kapellen – Go!Middenschool (Irishof)
Kalmthout: Go!Erasmusatheneum – GITOK – Instituut Heilig Hart
Antwerpen: PIVA

De scholenbeurs zal plaatsvinden in sporthal Attenhoven, Kerkstraat 89, 2940 Hoevenen op woensdag 24 februari 2021 vanaf 14u00 tot 21u00.
Om te voldoen aan de coronamaatregelen werken we met tijdsloten. Per tijdslot zijn 50 personen toegelaten.  U dient zich hiervoor in te schrijven. via volgende link: Inschrijving scholenbeurs
U kan maximaal inschrijven met 3 personen om zo grote drukte aan de standen te vermijden. 

U kan uw keuze maken tussen 3  verschillende scholen. U krijgt een half uur de kans om in dialoog te gaan met de betreffende scholen. Indien u meer scholen wenst te bezoeken, dan raden wij aan om een afspraak te maken bij de school zelf of informatie te vergaren via hun website. 
Per tijdslot zijn er maar 50 inschrijvingen mogelijk. We proberen hier zo goed mogelijk op in te spelen, maar rekenen op uw begrip als u gewenste school of tijdslot niet meer beschikbaar is en we u en aangepast voorstel doen. 
U ontvangt van ons een bevestigingsmail met de daarop toegewezen scholen en het te respecteren tijdslot. Pas dan is uw inschrijving definitief.

Schrijft u in voor meerdere kinderen? Vul dan een apart formulier in.
Indien u verlet bent, gelieve dit dan tijdig te melden via onderwijsraad@stabroek.be of op de dag zelf op het nummer 0491 929 726, zodat we andere leerlingen ook de kans kunnen geven om zich voor dat tijdslot aan te melden. 

In het kader van contacttracing bewaren wij uw persoonsgegevens 14 dagen. U geeft met de inschrijving voor de scholenbeurs hiervoor uw toestemming. De gegevens worden niet gebruikt voor andere doeleinden. 

Plan B
Wij hebben ook een plan B. Indien we toch merken dat een fysieke scholenbeurs niet mogelijk is, zullen we overschakelen naar een digitaal overleg met elke school apart. De ingeschreven personen krijgen dan een link om deel te nemen bij de digitale vergaderingen van de scholen die zij kozen.

Wij vragen aan alle ingeschreven ouders/leerlingen om zich ten allen tijde aan alle maatregelen inzake COVID-19 te houden.  
Ten allen tijde dient iedereen een mondmasker te dragen, ook leerlingen jonger dan 12 jaar. Dit om zeker geen onnodige risico’s te nemen. 
Wij rekenen hiervoor op uw begrip.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *