Scholen ontvangen prijs voor Operatie Proper

De leerlingen van Mater Dei Instituut

Leerexpert Peerdsbos

BRASSCHAAT – Het gemeentebestuur van Brasschaat reikte onlangs 2 cheques uit aan Mater Dei Instituut en de leerexpert Peerdsbos ter waarde van respectievelijk 1 500 euro en 960 euro.
De 2 scholen staken vorig schooljaar de handen uit de mouwen in het kader van ‘Operatie Proper’, een actie van Mooimakers. Beide scholen hebben zich dit schooljaar opnieuw geëngageerd om nog een stapje verder te gaan.

“Mater Dei is met zijn milieuraad, klimaatraad en de vele acties die ze doen rond de afvalproblematiek een voorbeeld voor de andere scholen” stelt schepen voor Onderwijs Inez Ven

Operatie proper is een project van Mooimakers (Vlaamse overheid) met als doel scholen, groepen en verenigingen een duwtje in de rug te geven en zwerfvuil duurzaam aan te pakken.
https://mooimakers.be/operatie-proper. Scholen die zich inschrijven met een actieplan, engageren zich ertoe om binnen en rond de school te werken rond zwerfvuil, de afvalproblematiek en correct sorteren.

“Een dikke proficiat voor de inzet die jullie tonen om samen met ons van Brasschaat een propere en aangename plek te maken. Hopelijk komt er een moment dat zwerfvuilruimen niet langer nodig is”, aldus schepen voor Afvalbeleid Myriam Van Honste

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *