Schitterende avondloop in Lillo

loop lillo
[Not a valid template]
“Lopen in de ondergaande zon, langs de Schelde tijdens het laagtij. Mooier en gezelliger kan een loopparcours niet zijn. U loopt over de Scheldedijk en door de straten van Lillo”. Aldus de idyllische tekst op de website van de organiserende Lopersgroep Putte betreffende de avondloop op vrijdag 15 juli in Lillo. Het weer viel uitzonderlijk mee en Lillonaar Jos van Aerde maakte voor ons een reeks foto’s.
Om 20 uur werd het startsein gegeven. Om 21 uur werd het parcours gesloten. Er was dus een uur te lopen. Er waren 84 inschrijvingen, mannen, vrouwen en kinderen. Vertrek en aankomst in de jachthaven, voor het lokaal van jachtclub Scaldis waar ook het “eventsecretariaat” gevestigd was. Men was niet gebonden aan een bepaalde afstand. De kinderen liepen mee met de volwassenen. Opvallend was dat Allesandro, het tienjarige zoontje van Magalie van ’t Pleintje twee ronden meedeed. Hij was bij de twintig besten. Uiteindelijke winnaar was Fonne Van den Bogaert van de Zaadhandel in Stabroek/Hoevenen. Hij kwam voor het eerst naar Lillo en deed 15 km op één uur, waarmee hij de beste was. Alle deelnemers kregen een leuke attentie. (sdl)
(foto’s Jos van Aerde)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder