Rudi Hellemons wint Grote Prijs  Jos van Nelekes

binnen

V.l.n.r. schepen Nathalie Aertssen, tweede Bjorn Berek, winnaar Rudi Hellemons, derde Bert Van de Wouwer, districtsburgemeester Carl Geeraert en schepen Rudi Sempels

 
[Not a valid template]
 

50 renners uit 5 ploegen (TC Raffic, Spreeuw, Sturmers, Klievers, Den Hoek), waaronder 2 vrouwen, stonden op dinsdagavond 30 augustus aan de start voor de 11de editie van de grote prijs Jos Van Nelekes te Berendrecht. Na maar liefst 9 ronden achter te motards op een gezapig tempo werd de bende dan eindelijk losgelaten. De favorieten Jef De Schutter, Bert Van De Wouwer, Lieven Schroyen en Bjorn Berek werden meteen vooraan opgemerkt. Rudi Hellemons daarentegen hield zich op de achtergrond. En toen stak Lieven Schroyen een tandje bij om verschillende ronden op kop te rijden. Hij werd achterna gezeten door een groep in het begin op 12 seconden en dat minderde bij elke doortocht. De benen werden bij wijlen stil gehouden en er werd naar mekaar gekeken. Enkele ronden voor het einde werd Lieven gegrepen en de strijd kon beginnen. In de laatste ronde was het ieder voor zich. Het was uiteindelijk Rudi Hellemons die de spurt won van Bjorn Berek. Bert Van De Wouwer bolde als derde over de meet. De eerste tussenspurt werd gewonnen door Tom Van Den Bergh, de tweede tussenspurt (6km) werd gewonnen door Wim Snoeckx en derde door Lieven Schroyen. Eerste vrouw werd Magda Breker en tweede Regina Van der Kley.
Winnaar Rudi Hellemons was zelf een beetje verrast door zijn overwinning. Om half 7, een half uurtje voor de start dus, twijfelde hij nog om te vertrekken. Zaterdag had hij immers deelgenomen in Rijkevorsel aan een kermiskoers. In de tweede ronde ging hij er onderuit. Resultaat: gekneusde en pijnlijke ribben, geschaafde arm en knie. Maar als een echte Flandrien verscheen hij aan de start en pakte de overwinning. Hij had alleen te veel pijn om zijn armen in de lucht te steken als hij over de finish reed. Knappe prestatie toch! Rudi noteerde volgende cijfers op zij fietscomputertje: hij legde 48 km af aan een gemiddelde van 35,1 km/u (eerste ronden inbegrepen) en een hoogste snelheid van 56,7 km/u. Speaker Fré Crynen werd voor de gelegenheid bijgestaan door Marc Wuestenbergs. Fré vroeg zich af of Ben Simons voor winnaar Rudi ook nog een kalfje had. Of krijgt hij dat van Wout Van Aert waar nu zoveel om te doen is.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder