Rudi Decubber koning bij de Lollemannen van de Nieuwe Gans

Decubbere


Berendrecht – Even na halfzes begon het in Berendrecht bij de Lollemannen van de Nieuwe Gans te spannen. Jan van Dijck trok met een enorme greep twee mazen van het net door en ontblootte op die manier de ganzennek. Dan werd het spel vlug beslecht. Nog slechts enkele kanshebbers stormden onder de galg door. Toen was het de beurt aan Rudi Decubber, die even door de snijmeesters terug werd gestuurd omdat zijn paard weigerde. Toen benutte hij zijn volle kans en sleurde met een niets ontziende kracht de kop van de malse gans. Een prachtgreep die hem meteen de kroon en mantel opleverde.
De nieuwe koning werd in de hoogte gestoken en toegejuicht door het volk dat ondanks de koude fel was komen opdagen. De fanfare speelde het Leve de Koning. Vervolgens ging het in stoet naar het Ganzenhof voor de viering tot laat in de avond.
Rudi Decubber wordt 50 jaar. Hij woont in Stabroek en is directeur Aankoop van een chemisch bedrijf. Zijn broer Johan werd al eens koning van de Nieuwe Gans.
Voor het spel om 15 uur op het Solft begon hadden ruiters en voetvolk in de voormiddag al uittredend koning Tom Stokmans uitgehaald. Die trakteerde in de witte villa van Bert Roelants bij de Bergenhoeve, met een grandioos buffet dat door meer dan 2oo ruiters, leden in klederdracht en muzikanten werd bijgewoond.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *