Rotonde vzw gaat samenwerken met Tinkelbel en Preventieve Kinderzorg in Brasschaat

foto-tinkelbel
 

 Eric Avonts, algemeen directeur Rotonde vzw; Emmy Leemans, voorzitster Raad van bestuur Dienst voor Onthaalgezinnen Brasschaat vzw; Monique Mateusen, ambulante dienstverlening Rotonde; Wendy Taelemans, coördinator Tinkelbel; Dirk de Kort, voorzitter Raad van bestuur Rotonde vzw).

 
Rotonde vzw, ondernemend in de zorg voor volwassenen met een beperking, kiest voor verbreding van de dienstverlening ook naar andere doelgroepen toe. Om gezinnen met kinderen met een handicap of kwetsbare gezinnen in een vroeg stadium te ondersteunen gaat Rotonde samenwerken met Preventieve Kinderzorg in Brasschaat. Om een inclusieve kinderopvang uit te bouwen slaan Rotonde en Tinkelbel ook de handen in elkaar. Dit alles kadert in het Huis van Kind en krijgt de steun van de Vlaamse overheid.
Om de beoogde zorgverbreding kwalitatief uit te bouwen, ging Rotonde in de regio op zoek naar partners met bewezen expertise op hun terrein. Zo staat Preventieve Kinderzorg vzw mee in voor opvolging van de gezondheid en de vaccinatieschema’s voor kinderen van bij de geboorte. Ouders adviseren rond de gezondheid van het jonge kind en preventie horen ook tot de opdracht van deze vzw. Door de krachten te bundelen zullen Rotonde en Preventieve Kinderzorg ondersteuning uitwerken voor ouders in kwetsbare gezinnen.
Concreet zal Rotonde de algemene coördinatie van de werking van de 2 consultatiebureaus van Preventieve Kinderzorg (vroegere Kinderheil) op zich nemen. Beide organisaties zullen in het kader van het Huis van het Kind ook initiatieven opzetten om kinderen en hun netwerk in kwetsbare situaties te ondersteunen. Hierbij gaat de aandacht naar gezinnen met een kind met een beperking en naar gezinnen in kansarmoede of met een complexe gezinssituatie.
Inclusieve kinderopvang
De nieuwe samenwerking van Rotonde met Tinkelbel is concreet gericht op de uitbouw van een inclusieve kinderopvang (0 tot 3 jaar). Tinkelbel vzw heeft in Brasschaat al jarenlange ervaring met kinderopvang. In de geplande inclusieve kinderopvang kunnen ook kindjes met een handicap terecht. Het is de bedoeling dat personen met een handicap – cliënten van Rotonde – mee kunnen assisteren in de werking van deze kinderopvang. Het personeel van Rotonde krijgt zo ook de mogelijkheid om terug te vallen op kinderopvang vlakbij het werk.
Preventieve Kinderzorg, Tinkelbel en Rotonde zijn centraal gelegen in Brasschaat en dus erg toegankelijk. De locaties aan Gemeentepark 1, Kerkedreef 43 en Augustijnslei 78 worden de plaatsen waar vanaf januari 2017 de nieuwe initiatieven verder worden uitgebouwd.
De samenwerking met Tinkelbel en Preventieve Kinderzorg wordt uitgewerkt binnen de ambulante dienstverlening van Rotonde.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder