Ropeskipster Emma Lietaer sportlaureaat 2013 van de gemeente Stabroek

spotlight


Op vrijdagavond 28 februari waren de sporters van de gemeente Stabroek weer van de partij in zaal Moorland. Naar jaarlijkse gewoonte worden de kampioenen en kampioenenploegen gehuldigd voor hun prestatie van het afgelopen jaar. Ze ontvingen allen een mooie herinnering en een handdoek. Uit al de gevierden werden nog eens drie extra prijzen toegekend met name de jeugdtrofee, de clubtrofee en de sportlaureaat van het jaar.
Jeugdtrofee
Per reeks werden telkens drie kandidaten genomineerd. Voor de jeugd waren dit BMX-er Gianni Vermaelen (die vorig jaar won), zwemsters Jade Smits en Jolien De Schutter. Winnares werd Jade Smits. Zij behaalde verschillende provinciale en Vlaamse titels maar werd bekroond met goud op de 100 m schoolslag en zilver op de 200 m wisselslag en 400 m vrije slag op de Belgische jeugdkampioenschappen. Voor haar mooie palmares in 2013 werd zij dus beloond met de jeugdtrofee 2013.
Clubtrofee
Bij de toekenning van deze trofee werden niet enkel de sportieve prestaties in beschouwing genomen maar ook andere criteria zoals: jeugdwerking, organisatie, … De drie genomineerden waren AC Snelheid, De Vluchtheuvel en TC Stabroek. De winnaars werden de heren +55 van de tennisclub TC Stabroek. Zij behaalden nl. de eerste plaats op het interclubkampioenschap van België met kapitein Paul Cuypers.
Sportlaureaat 2013
Ook hier waren er drie genomineerden. Ropeskipster Emma Lietaer, Tennis heren +55 met kapitein Paul Cuypers en Tennis heren met kapitein Sven Simons. Emma ging hier met de titel van sportlaureaat naar huis. Zij behaalde met haar team op het WK Ropeskipping in Florida in 2012 brons. Maar op het EK afgelopen zomer in Denemarken kwamen ze met de titel van Europees kampioen naar huis. Zij hebben ook een wereldrecord single roop speed op hun naam staan. Knappe prestatie toch. Emma gaf tussendoor nog een schitterende demo met haar teamgenoten.
Speciale trofee
Op het einde van de viering werd nog een speciale trofee toegekend voor ‘sportverdienste van het jaar’. Deze ging naar voetballer Thomas Vermaelen die momenteel bij Arsenal speelt en niet aanwezig kon zijn. Zijn ouders Luc en Annemie Vermaelen – Dingemans kregen de trofee mee naar huis. Thomas geraakt na een blessure stilaan terug fit en we hopen hem te zien schitteren met de Rode Duivels op het WK in Brazilië.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *