Rondom het Sint-Michielscollege…

De schoolomgeving rond het Sint-Michielscollege Brasschaat-Vriesdonk wordt veiliger gemaakt en ook overzichtelijker. Ook de nabijgelegen Ternincklei wordt flink aangepakt.
Nu, met de werken aan de Bredabaan/Kleine Bareel doet omzeggens élke automobilist in de Ternincklei gewoon zijn eigen zinnetje. Ja ja, ook madammekes achter het stuur.  Komend aan  de Kapelsesteenweg toch linksaf draaien, over de doorgetrokken witte lijn richting snelweg. Gelukkig: dat wordt binnenkort  niet meer mogelijk!   Akkoord: de toestand is weliswaar verwarrend momenteel. Erger is het dat  ter plekke verkeersovertredingen gebeuren in het zicht van de schoolgaande jeugd…
Aan de Kapelsesteenweg komt een dubbelrichtingsfietspad en een ruime ‘Kiss and Ride-zone. Ouders en lieven van kunnen daar binnenkort adio wuiven en kussen…
Tevens wordt een middenberm aangelegd. De steenweg kruisen zal dan in 2 bewegingen gebeuren. De verkeerslichten blijven wel behouden. Er komt eveneens een wachtzone voor voetgangers aan de bushalte.
Ook de Ternincklei wordt heraangelegd. Ter hoogte van het kruispunt met de Baillet-Latourlei komt een pleintje, samen met een veilige fiets-oversteek.
De werken in de omgeving zouden starten begin volgend jaar en afgerond tegen het bouwverlof van 2013.
Binnenkort, tegen half juni, zou de verkeersoverlast reeds minderen wanneer de werken aan de Bredabaan  worden beëindigd.            Erjee.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *