Rollen met de bollen aan Bib ViswaterDe Berendrechtse vereniging De Keyser organiseert, met steun van het district, het evenement “Petanque en Vinyl”. Op woensdag 11 juli had de eerste van de vier edities plaats op de petanqueveldjes aan de bib in Berendrecht.
“Vorig jaar ontstond het idee, maar door de sluiting en verbouwing van de bib Viswater had het evenement slechts één woensdag plaats. De talrijke opkomst motiveerde ons om het project een vervolg te geven in 2018” zegt initiatiefnemer Marc Maes. “Het is de bedoeling mensen samen te brengen op een gezellige ontmoetingsplek, waar petanque kan gespeeld worden en muziek beluisterd worden”. Bezoekers kunnen hun 45- en 33 toerenplaatjes meebrengen die gedraaid worden op de platenspeler. Wie graag wil deelnemen, maar zelf geen petanqueballen heeft, kan er altijd lenen bij de organisatie.
Omdat de eerste aflevering plaatsvond op 11 juli, de Vlaamse Feestdag, werden er uitsluitend Nederlandstalige platen op de draaitafel gelegd.  De deelnemers kwamen aandraven met muziek van o.a. Raymond van het Groenewoud, Liesbeth List, Louis Neefs, Katastroof,  De Elegasten, verzamelalbums met Nederlandstalige liedjes….  Keuze genoeg, om de ganse namiddag te vullen. Aan de pop-up bar werden zomerse drankjes geserveerd.
 “Petanque en vinyl” heeft plaats op woensdag  25 juli en op 8 en 22 augustus, van 14 tot 17 uur op de petanqueveldjes aan de Bib Viswater, Tongerlostraat 2 te Berendrecht. Iedereen welkom, met petanqueballen of fonoplaten. Inkom en deelname is gratis.
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *