Rode Kruis en gemeente Essen zoeken vrijwilligers voor kinderbegeleiding

Word jij een brugfiguur?

Soms hebben kinderen het moeilijk op school en kunnen ze wat extra begeleiding gebruiken. Maak je als vrijwilliger graag tijd vrij voor de begeleiding van deze kinderen? Word dan brugfiguur!
Hulp aan kwetsbare kinderen
Het Brugfigurenproject is een vrijwilligerswerking in of verbonden aan een basisschool. Brugfiguren helpen om maatschappelijk kwetsbare kinderen extra ondersteuning te geven bij het schoolgebeuren. Dit kan op verschillende manieren: klasondersteunend (helpen bij lezen in groep, individuele begeleiding van een kind in de klas), begeleiding van huiswerk op school of bij het kind thuis, al spelend Nederlands oefenen met anderstalige kinderen, …

Geen onderwijservaring nodig
De vrijwilliger wordt gecoacht door een professionele kracht binnen de school. Diezelfde persoon bepaalt welk kind nood heeft aan extra ondersteuning en op welke manier de vrijwilliger kan helpen. Van de vrijwilligers verwachten we dat ze een warm hart hebben voor kinderen en graag op een leuke manier met hen bezig zijn. Onderwijservaring is niet nodig.

Infoavond op 3 december
Het Brugfigurenproject is een project van het Rode Kruis i.s.m. het gemeentebestuur. Wie interesse heeft in dit project, is welkom op maandag 3 december om 19.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.
Geef even een seintje als je hierop aanwezig wil zijn via de onderstaande contactgegevens.

Meer info? Dienst Onderwijs
 ann.francken@essen.be – 03 670 01 30

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder