Rode Duivelsfans juichen

Uitgelaten fans op het Dorpsplein in Kapellen na de zege van de Rode Duivels

Vanavond, 18 juni, stond de eerste match van de Rode Duivels tegen Panama op het programma. Het bedrijfsleven leek wel bij aanvang van de macht stil te vallen. Voor de supporters was het lang wachten op de eerste goal van de Duivels. Pas in de 2de helft werd er gescoord. Uiteindelijk mochten de fans juichen bij een 3-0 overwinning.
Op talrijke plaatsen in onze regio werden grote schermen geplaatst en werd er gezamenlijk naar de wedstrijd gekeken.
Calasanz Hoevenen


De leerlingen van Sint-Calasanz, hun ouders, directie en personeel zetten hun basisschool de eerste speeldag van de Rode Duivels in het teken van de wereldbeker.Vanaf ’s morgens waren de meeste leerlingen en leraren uitgedost in voetbaloutfit. De dag stond dan ook in het teken van de Rode Duivels. Vanaf vier uur namen de leerlingen het op tegen hun leraren in enkele pittige wedstrijdjes. Maar hoe dichter de klok van vijf dichterbij kwam, steeg ook dek Rode Duivelkoorts. De polyvalente zaal van de school was omgebouwd tot een ‘voetbalstadion’ met groot scherm.
Dorpsplein in uitgelaten Rode Duivels sfeer


Op het Dorpsplein, in het centrum van Kapellen, hebben zo’n duizend supporters van de Rode Duivels genoten van de afgetekende zege tegen Panama. Supporters uitgedost met vlaggen, pruiken en T-shirts in de driekleur, keken met spanning naar het grote scherm waar alles live te volgen was. Pas na aanvang van de tweede speelhelft, en de doelpunten, zat de sfeer er goed in. De meeste supporters zullen ook zaterdag op de afspraak zijn. Dan spelen de Rode Duivels tegen Tunesië. “De mensen hebben dan een vrije dag en dat zal zeker te merken zijn. Volgens mij moeten ze het plein dan vroeger afsluiten wegens te vol” zegt een supporter die rotsvast gelooft dat ons nationaal team zal doordringen tot en de finale en met de wereldbeker naar huis zal komen.
Polderboys café Voetballokaal


In café Voetballokaal bij Nicole te Berendrecht kon geen mens meer binnen. Daar stonden ze tot buiten aan te schuiven. Heel de bende was in “Rode Duivel” verkleed en deskundig geschminkt. Binnen en buiten was het café in “Vermaelen-stijl” aangekleed. Nicole had voor hoorntjes met tapenade gezorgd en die gingen er goed in. Bij ieder doelpunt zorgden de “Polderboys” voor een shot wodka. En ook die Russische “jenever” liep vlot naar binnen.
DC Molengeest Berendrecht

In Dienstencentrum Molengeest te Berendrecht, kwam er aanvankelijk niet zoveel volk opdagen. Later groeide het aantal deelnemers aan tot een veertigtal. Blikvanger was een afgod die een van hen had meegebracht en op de tafel had gezet. Wie aangekleed was als “duivel” kreeg een bonnetje voor een consumptie. Een groot scherm zorgde ervoor dat alles goed kon gevolgd worden. Wie het met een kleiner scherm wilde doen, kwam ook aan zijn trekken. Pieter van Scheveldegem en zijn maat Tom Picart legden uit dat het feestcomité van de Berghoeve telkens de opbrengst van de barbecue aan uitrusting en feestartikelen van DC Molengeest geeft. Onder meer het groot scherm (kostprijs 1600 euro) komt van het comité.(sdl)
De Leeuw zorgde voor een groot scherm

Ook in de Leeuw van Vlaanderen op de Zandvlietse Hoek was het maandagavond een drukte van belang. Raf Merveille had voor een groot scherm gezorgd in de gelagzaal. Op de stoep was het al even druk: daar was een scherm present van iets kleiner afmetingen. Ieder tafel kreeg warme hapjes en aan drank ontbrak het evenmin. Telkens er een goal werd gemaakt werden de aanwezigen, die allemaal in kleurrijk kleedsel met pruiken en hoeden waren getooid, wild. (sdl)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *