Rob Harrison kreeg maritieme prijs in Ekeren

Freddy Michiels, Walter van Mechelen en Rob Harrison bij de uitreiking

 
Bedrijven moeten de infrastructuur veel meer gebruiken in de daluren, zoals nu ’s nachts al gebeurt bij de Antwerp Gateway-terminal aan het Deurganckdok. Dat zei Rob Harrison, topman van DP World, bij zijn bekroning tot Maritieme Man van het Jaar. De uitreiking van de prijs vond plaats in de Internationale school in Ekeren.
De Zuid-Afrikaan Rob Harrison (51) verkeert in eminent gezelschap met de tweejaarlijkse prijs van ESPA, de Vlaamse vereniging van maritieme journalisten. Bij eerdere laureaten vinden we klinkende namen als Eddy Bruyninckx, Marc Van Peel en vader en zoon Leo Delwaide. Niet toevallig had de viering plaats in de Antwerp International School. Harrison is er medebeheerder en zijn vrouw, zoon en dochter zijn er graag gezien. Staf De Lie, erevoorzitter van ESPA, verwelkomde Harrison met een korte toespraak in het Afrikaans dat uit het Middelnederlands komt. Hij zei ,onder meer: “ek hoop dat ek nog baie lank Afrikaans met u kan praat”.
Rob Harrison houdt van Antwerpen. “De haven is een juweel. Ze is toegankelijk, productief én een poort naar de rest van Europa. We spelen in de Champions League en kunnen Rotterdam als nummer 1 van de troon stoten.” Alleen zijn er dan nog uitdagingen. Volgens Harrison wordt nog te weinig ingezet op de ‘stille’ uren van een etmaal. Hij roept de politiek ook op om de hindernissen voor een competitief spoortransport op te ruimen. “Verder moeten de stad en het havenbestuur zoveel mogelijk investeren – honderden miljoenen – in digitale ‘ruimte’, met gebouwen die onderdak bieden aan digitale campussen.” Harrison ontving een oorkonde en een erepenning Revivat Scaldis. De tekst van een 18de-eeuwse monnik-dichter is ook gegraveerd bij de Scheldebron in Frankrijk. ESPA werkt trouwens aan de samenstelling van een nieuwe brochure over het verloop van de Schelde vanaf de bron, in het Franse Gouy, tot aan de monding. De voorstelling van deze brochure is voorzien begin september.
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *