Riolerings- en wegeniswerken Dorpstraat in Berendrecht

Van maandag 7 mei tot en met donderdag 5 juli voert district Berendrecht-Zandvliet-Lillo en Rio-Link riolerings- en wegeniswerken uit in de Dorpstraat in Berendrecht. Aannemer ATF voert deze werken uit. De Dorpstraat wordt vanaf de Dorpsbeekstraat tot huisnummer 59 afgesloten voor het verkeer. Er wordt een plaatselijke omleiding voorzien.
Bussen van De Lijn volgen de hieronder vermelde omleiding: – Richting Antwerpen: normale reisweg tot Zoutestraat – rechtdoor Zoutestraat – links Sint-Jan Baptiststraat – links Dorpstraat – rechts Solftplaats en verder de normale reisweg. – Richting Zandvliet: normale reisweg tot Solftplaats – links Dorpstraat – rechts Sint-Jan Baptiststraat – rechts Zoutestraat en verder de normale reisweg.  – De haltes Steenweg Zandvliet, Prelatenstraat en Solftplaats worden niet bediend.
 Vervanghaltes: – in de Zoutstraat ter hoogte van de Solferinstraat; – in de Dorpstraat ter hoogte van de Solftplaats.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

2 reacties

 1. Onderstaande tekst heb ik gestuurd naar De Lijn:
  Beste,
  Ik woon in de Sint-Jan Baptiststraat 76 in Berendrecht en sinds maandag komen alle bussen (van de Lijn) die vanuit Zandvliet vertrekken door mijn straat. Blijkbaar zijn er ergens werken (geen idee wat of waar) waardoor ze hun gewone route niet kunnen nemen.
  Ikzelf en andere bewoners zijn hiervan niet op de hoogte gebracht, dus u kunt zich voorstellen dat dit in onze anders zo rustige straat voor veel overlast zorgt.
  Het Reigersbos ligt vlak voor die straat en voor mijn huis kan men de dijk opwandelen om naar het kanaal te wandelen. Er wordt veel gewandeld en gefietst. Het is er dan ook zone 30 !
  Het lijkt mij echt heel ondoordacht om langs deze route een omleiding met bussen te plannen zonder overleg met de bewoners. Onze straat is absoluut geen straat om dergelijk verkeer te kunnen slikken. In het begin van de straat kunnen 2 wagens elkaar amper kruisen. Een paar minuten geleden was ik nog getuige dat een dubbele bus van jullie (vanuit Zandvliet) voor mijn deur moest wachten omdat uit de andere richting twee van jullie bussen kwamen. Niet echt praktisch zou ik zo denken.
  Een tweede punt is dat, zonder dat ikzelf of andere bewoners van iets wisten, opeens parkeerborden geplaatst zijn (daarnet), zodat we niet mogen parkeren en/of stationeren en dit van 4/05 tot en met 6/07……2 maanden lang!!!
  Ik moet eerlijk zeggen dat ik mij gegijzeld voel in mijn eigen straat.
  Ik hoop dat u toch nog een andere oplossing (andere route) kunt vinden want dit is echt onaanvaardbaar.
  Lucrèce Vanhove
  Sint-Jan Baptiststraat 76
  2040 Berendrecht
  Verstuurd naar de Lijn op 3/05 – 17u10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *