Retrodag in festivalsfeer bij fanfare De Verbroedering Zandvliet!

 

 

Muzikanten van De Laatste Drop uit Steenvoorde (FR) zorgen voor veel sfeer

De Koninklijke Fanfare de Verbroedering van Zandvliet nodigt heel Zandvliet en omgeving uit op een gratis familiefestival op zondag 1 juli. De ganse dag zijn er lokale en internationale muziekgroepjes, animatie voor jong & oud en lekker eten & drinken. En dat allemaal in een gezellige retrosfeer.
De fanfare verzamelt samen met andere muzikanten op de Botermarkt en vertrekt om 13.30 uur met muziek naar het festivalterrein aan het Armenstraatje. Iedereen is welkom om deze muzikale wandeling, onder politiebegeleiding, mee te stappen. Bij aankomst gaan de kraampjes open. Van 14 tot 20 uur zal er onafgebroken muziek zijn van lokale en internationale muziekgroepjes. Allemaal met blaas- en slaginstrumenten maar het repertoire zal sterk verschillen met pop- en rockcovers, blaaskapelmuziek, Dixieland, Nederlandstalige hits, … Daarvoor komen er 3 lokale groepjes de North Antwerp Streetband (Zandvliet), The Freelancers (Zandvliet), de Bereblazers (Berendrecht), Van iets verder komt de The Dazzling Dixie Dream Band (Edegem). Maar er zijn ook twee buitenlandse sfeermakers: De Laatste Drop uit Steenvoorde (Frans-Vlaanderen, FR) en de Orange Band uit Terneuzen (Zeeuws-Vlaanderen, NL). Ga voor een voorproefje zeker eens naar www.kfvz.be.
Animatie voor jong & oud
In de Pixie Camera Van kan je gratis een retrofoto laten maken en afgedrukt mee naar huis nemen. Ook staan de Poldermobiel, een springkasteel en een schminkstand opgesteld. Met een spelkaart kan je met 10 volksspelletjes zoals sjoelbak, eendjes vissen, ballenkraam, … kop-van-jut, fietsen op rollen aan de slag.
Lekker eten & drinken
Met varken aan het spit, stokbrood met beenham of worst en boterham met ovenspek komen de smullers aan hun trekken. Maar ook de traditionele hamburgers, frietjes en snacks staan op de kaart. En bij het voorspelde zomerse weer horen er natuurlijk ijsjes. De ‘Cava & Gloriebar’ op het terrein serveert de heerlijkste dranken, waaronder het fanfarebiertje. En ook aan de binnentoog is er een ruime drankenkeuze aan democratische prijzen.
Terugblik 150 jaar KFVZ met tentoonstelling en retrofilms
In het filmzaaltje kan je in primeur historische fanfarefilms bekijken. Deze zijn gedigitaliseerd met steun van het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo. En ook de rondreizende en multimediale tentoonstelling met het verhaal van 150 jaar KFVZ, Zandvliet én de wereld staat opgesteld.
Om het feestjaar nog wat meer glans te geven, maakte de fanfare een biertje, de Glorie van Zandvliet, postkaarten van een schilderij van Eric De Vree en een magazine van 40 pagina’s. Te koop tijdens de Retrodag om het feestjaar een stukje mee te financieren en je kan zo een mooie herinnering mee naar huis nemen. Daarnaast verkoopt de fanfare enkele versleten muziekinstrumenten om met de opbrengst nieuwe aan te kopen.
Praktische
13.30 uur vertrek optocht van Botermarkt naar Armenstraatje
14 tot 21.30 uur festivalterrein geopend (livemuziek tot 20 uur, jetonverkoop tot 20.30 uur)
Locatie: lokaal en grasveld Verbroedering, Armenstraatje, Zandvliet
Gratis inkom, jetons voor eten & drinken, spelkaart voor de volksspelen
Bij regenweer of erg warm weer, voorzien we voldoende beschutting!
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *