Retro sluit seizoen af met winst in derby tegen Papegaaid

Na de  winst op het veld van OSSMI moest Retro nog éénmaal aantreden met name tegen Papegaaid, de nummer 6 uit de stand en tevens een  derby met enkele ex Retro-spelers in hun rangen.

Ploeg: Dieter Donckers, Alfonso Hendrickx, Matthias Smeets, Bert Van Egeren, Kenneth Claessens, Tom Vertongen en Silas Jaspers

Het was Retro dat al vrij vlug op voorsprong kwam via Alfonso Hendrickx: 1-0. Papegaaid voetbalde goed mee maar het was toch Retro dat nog tweemaal  scoorde via Alfonso Hendrickx die hiervoor een hattrick lukte.  Tussendoor strandde  schoten van Matthias Smeets en  Bert Van Egeren op  het doelkader en kon Retro rekenen op ‘n goede Dieter Donckers in doel. Vlak voor rust lukte Papegaaid dan toch de aansluitingstreffer via Sibert Haevermaat. Na de rust liep Retro nog verder uit via Kenneth Claessens: 4-1. De 3 doelpunten voorsprong slinkte snel want ex Retro –spelers Stefaan Valkenborgh  en Matthias Van Den Bogaert brachten Papegaaid terug tot 4-3. Tot ramp scoorde nog een 4de ex Retro –speler namelijk Stef Cloots  en bracht de stand op 4-4. Retro kon nog steeds rekenen op een goed keepende Dieter Donckers. Toch won Retro nog nadat Alfonso Hendrickx zijn 4de van de avond scoorde zodat de eindstand in de derby 5-4 was.

Doelpunten:  Alfonso Hendrickx (4) – Kenneth Claessens

Retro sluit het seizoen af als nummer 1  af in 4de afdeling E, enkele cijfers: in de jaargang 2011 – 2012 speelde Retro  22 wedstrijden, het won 86,00 % van de matchen, 9,50 % werd verloren en 4,50 % eindigde op een draw.  Retro vond 168 keer de weg naar de netten (= 7,63 / match) en slikte 54 doelpunten (2,45 / match).
Topschutter  werden Silas Jaspers en Niels Braspennincx en dit  met 26 doelpunten (= 13,1 % van ‘t  totaal gemaakte doelpunten).  En behaalde 58 punten op 66.
Deze titel is de 4de in het 9-jarig bestaan van Retro.