Retro op zelfde elan verder

Met een mooie 9 op 9 moest ZVC Retro aantreden tegen SKB, een ploeg die vorig seizoen op een 7de plaats eindigde in 3de afdeling C. Voor de 2de keer op rij trad ZVC Retro aan met een debutant met name Tino Paardekam.

Ploeg: Dieter Donckers – Kenneth Claessens – Bert Van Egeren – Tom Vertongen – Niels Braspennincx – Tino Paardekam

De wedstrijd werd op gang gefloten door 2 scheidsrechters, niet dat het een risicowedstrijd was maar gewoon omdat het een nieuwe scheidsrechter was die zijn 1ste match floot. Al vlug kwam ZVC Retro 0-1 achter maar de vreugde van SKB was van korte duur want Kenneth Claessens lukte de gelijkmaker.  Via goed combinatiespel liep ZVC Retro verder uit tot 3-1 via Niels Braspennincx en Tom Vertongen (met z’n linkse nota bene).  Na slecht verdedigen kwamen de bezoekers terug tot 3-2. Halverwege de 2de helft trapte Tino Paardekam een hoekschop die lullig in eigen doel werd gewerkt door de bezoekende doelman. Na nog goals van Niels Braspennincx (2), Bert Van Egeren (2) en ’n doelpunt van SKB gingen we rusten met 8-3. SKB beschikte over een goeie spits die het ZVC Retro knap lastig maakte en zo kwamen de bezoekers terug tot 8-5. Ook in de 2de helft lukte het Tino Paardekam niet om te scoren maar hij bracht ZVC Retro wel met een assist voor de 2de own goal.

Op 10-5 en na de 4de van de avond van Niels Braspennincx werd het 10-6. Toch moesten we uitkijken voor de tegenaanvallen van SKB die nog 1 doelpunt opleverde. Na nog doelpunten van Bert Van Egeren, Tom Vertongen en Niels Braspennincx werd de wedstrijd gewonnen met 13-6.

Doelpunten: Kenneth – Niels (5) – Tom (2) – Bert (3) – Own Goal (2)

Volgende wedstrijd is op 10 oktober 2012, dag na Putse Kermis J, om 21H00 in sporthal Peerdsbos Brasschaat. Tegenstander is Camminata,
ploeg die net als ZVC Retro kampioen speelde in 4de afdeling.