Restauratiewerken Ravenhof in Stabroek dit jaar van start

PUTTE – De ramen en deuren van het Ravenhof in Stabroek krijgen binnenkort een flinke opknapbeurt. Stichting Kempens Landschap start in september met de restauratie van het schrijnwerk.  Het agentschap Onroerend Erfgoed kende hiervoor 350 000 euro aan subsidies toe. De werken zijn de eerste stap in de realisatie van het toekomstplan voor het beschermde kasteel.

Kasteel Ravenhof is één van de parels van Stabroek. Om de toekomst van het kasteel te verzekeren werd er eerder al een Ruimtelijk Uitvoeringsplan opgesteld. De restauratie van het verfijnde schrijnwerk dat zo typerend is voor het kasteel is één van de eerste stappen daaruit. Op vraag van de gemeente coördineert Stichting Kempens Landschap de restauratiewerken. Daarvoor bestelde de stichting eerst een studie bij architectenbureau Karuur.

Jan de Haes, gedeputeerde van de provincie Antwerpen en covoorzitter van Kempens Landschap: “Dankzij de studie weten we per raam en deur wat de precieze noden van het schrijnwerk zijn. Zo kunnen we overgaan tot een duurzame restauratie en wordt het historisch karakter van het gebouw gerespecteerd. Duurzaam, ook op het vlak van energie, want waar mogelijk voeren we ook verbeteringen uit aan de beglazing.”

Lees het volledige artikel in ons magazine De Polder vanaf woensdag 25/05.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder