Renée Eykens: Vlaams kampioen 800 m

Renée Eykens blijft de kampioenstitels opstapelen. Tijdens het “Kampioenschap van Vlaanderen Cadetten en Scholieren” in Merksem voegde de atlete van de Koninklijke Atletiekclub Kapellen (KAPE) in haar topnummer – de 800 m – een Vlaamse titel toe aan haar intussen uitgebreide collectie.
9 atleten van de Kapelse club hadden de selecties voor dit “Kampioenschap van Vlaanderen” gehaald. Merel Folens moest vroeg uit bed om als eerste KAPE-ër aan de slag te gaan op dit kampioenschap. In haar reeks van de 300 m horden werd ze 2de met een tijd van 50″19. In de totaalstand leverde haar dat een 8ste tijd op.
En dan was het voormiddagprogramma voor de KAPE-ërs overwegend gericht op de springnummers. Bij de cadetten-jongens werd Jeroen Gommers 5de bij het hinkstapspringen met een persoonlijk record van 10 m 90 en 11de bij het verspringen met 5 m 05. Nog bij het hinkstapspringen voor cadetten-jongens zette Rémy Eykens met 10 m 13 ook een jaarbeste neer, wat hem de 7de plaats opleverde. Greg Emmerechts ging met enkele centimeters voorbij zijn beste prestatie ooit. Met 9 m 78 werd hij 9de, nét een plaatsje voor Joren Baetens die na hinken-stappen en springen op 9 m 64 en een 10de plaats uitkwam. Bij de scholieren-jongens eindigde Brent Van Steenbrugge in hetzelfde nummer als 8ste met 10 m 51 en bij het verspringen als 12de met 4 m 95.
De enige niet-springer bij de jongens was Pieter Van Hooydonck. Bij het speerwerpen plaatste hij zich tijdens de kwalificaties wel voor de finale. In de eindstand kwam hij met 39 m 63 uit op een 8ste plaats.
De namiddag was dan weer voorbehouden aan de cadetten-meisjes. In een winderig Rode Loopstadion deed Renée Eykens op de 800 m wat van haar verwacht werd … winnen dus ! Met een tijd van 2’11″80 werd ze opnieuw Vlaams kampioen. In het langere loopnummer – de 1500 m – haakte Jolien Denis aan bij een treintje in het midden van het gezelschap. Op het einde kwam ze uit op 5’06″42 en een 9de plaats. Merel Folens had de feestelijkheden ‘s morgens mogen openen … en deed ‘s avonds ook de deur van de KAPE-deelname dicht. In het hinkstapspringen werd ze 4de met 9 m 98, net naast het podium.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *