Reizend recyclagepunt in district

BERENDRECHT/ZANDVLIET – Om recycleren nog makkelijker te maken, ontwierp de stad Antwerpen het recyclagepunt. Dit is een mobiel recyclagepark waar bewoners kleine spullen kunnen binnenbrengen. Elke dag staat deze mobiele container van 8 tot 13 uur op een andere plek. Ook in ons district.

Je kan hier terecht met kleine spullen waarvoor je niet moet betalen in een recyclagepark. Het biedt een oplossing voor burgers die moeilijk op het recyclagepark geraken.

Je komt gewoon te voet of met de fiets (niet met de wagen, uitzondering voor mobiele mensen) langs met je spullen bij het recyclagepunt. Je hoeft geen identiteitskaart te tonen. Je mag maximaal tweemaal per dag een bezoek brengen.

Heb je toch veel spullen? Maak dan snel en gemakkelijk een afspraak voor het bezoek aan het recyclagepark. Bewoners die met de wagen komen of grote hoeveelheden bij hebben, worden doorverwezen naar de gewone recyclageparken.

Wat wel en wat niet ?

WEL – spullen die in een boodschappentas passen, die je te voet of met de fiets kan meebrengen en waarvoor u niet hoeft te betalen in een recyclagepark, zoals: frituurolie, batterijen, hout , metalen, harde plastic, piepschuim, kledij (in een zak), porselein (enkel borden en tassen, geen ander steenpuin), drinkglazen, klein gevaarlijk afval, kleine elektro

NIET: afval voor de huisvuilophaling (restafval, papier en karton, GFT en PMD), grote spullen, steenpuin, grofvuil, vlak glas, herbruikbare en herstelbare goederen

Recyclagepunten

Zaterdag 15 januari: Monnikenhofstraat 150, Berendrecht
donderdag 20 januari: Burgemeester Verhulstplein, Berendrecht
zaterdag 19 februari: Armenstraatje, Zandvliet
donderdag 24 februari: Solftplaats, Berendrecht
dinsdag 15 maart: Tongerlostraat (bibliotheek), Berendrecht
zaterdag 19 maart: Monnikenhofstraat 150, Berendrecht
maandag 28 maart: Botermarkt, Zandvliet
zaterdag 16 april: Armenstraatje, Zandvliet
vrijdag 22 april: Burgemeester Verhulstplein, Berendrecht

Meer info: https://www.antwerpen.be/recyclagepunt

foto:district

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *