Regionaal Landschap Voorkempen zoekt knotbomen

KAPELLEN /REGIO – Heb je knotbomen of houtkanten die toe zijn aan onderhoud? Het knotteam van Regionaal Landschap de Voorkempen komt bij je langs voor hulp en advies.

Het team bestaat uit opgeleide vrijwilligers die zich inzetten voor natuur en landschap door o.a. het knotten van knotbomen en zetten van houtkanten. Ze doen dit gratis in ruil voor het brandhout.

Er zijn wel enkele voorwaarden: Enkel knotbomen in of aansluitend op landelijk gebied komen in aanmerking. Het knotteam werkt niet in privétuinen en knot geen sier-, leibomen en uitheemse cultivars. De te verwerken takken van de knotbomen zijn minstens vijf jaar oud.
De knotperiode is nog tot 15 maart.

Snoeiafval en klein takhout blijft ter plaatse op hopen liggen. De eigenaar staat in voor de verdere verwerking. Bij moeilijke omstandigheden (slechte bereikbaarheid, gevaarlijke knotbomen, noodzaak gebruik hoogtewerker) wordt in overleg met de eigenaar bekeken of de werkzaamheden mogelijk zijn.

Het knotten van bomen is vergunningsplichtig. Als je een boom voor de allereerste keer grondig wil snoeien, dan heb je een omgevingsvergunning nodig. Die kan je aanvragen via www.omgevingsloketvlaanderen.be. Eens een bepaalde snoeivorm is toegestaan, heb je voor het reguliere onderhoud geen vergunning meer nodig.

www.rldv.beinfo@rldv.be 

©gemeente Kapellen

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *