Recyclagepark district Berendrecht/Zandvliet/Lillo blijft gesloten

Alle stedelijke recyclageparken blijven gesloten maar ophaling aan huis van grofvuil en steenpuin zijn wel mogelijk. Ook snoeiafval wordt opgehaald met de wekelijkse huisvuilophaling.

Om de veiligheid van de medewerkers van het recyclagepark en de bezoekers te garanderen heeft de stad Antwerpen beslist dat de recyclageparken gesloten blijven. Op die manier wordt rechtstreeks contact tussen stadspersoneel en inwoners, en tussen bezoekers van het recyclagepark onderling vermeden. De dienstverlening van ophaling van grofvuil aan huis blijft gegarandeerd en wordt vanaf maandag 6 april tijdelijk nog uitgebreid met steenpuin. 

Praktisch

  • Voor de ophaling van grofvuil of steenpuin aan huis moet u een afspraak maken (zie onder). Dit kan vanaf maandag 6 april.
  • De kostprijs voor grofvuil wordt tijdelijk verlaagd. U betaalt nu zoals op het recyclagepark 10 cent per kilo (in plaats van 30 cent). Een geijkte weegmachine aan de vuilniswagen weegt de hoeveelheid
  • De kostprijs voor steenpuin is gratis maar beperkt tot maximum 1 kubieke meter (1 meter breed op 1 meter lang op 1 meter hoog). Het steenpuin moet u aanbieden in een stevige zakken of een big bag (niet los !).
  • Om contact met de betaalterminal te vermijden, wordt er een factuur opgemaakt zonder administratieve kost. 

Ophaling aan huis: afspraak maken?

  1. Voor een afspraak belt u naar het nummer van het stedelijk contactcenter 03 22 11 333 (maandag tot vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur). Dit kan vanaf maandag 6 april.
  2. Bij het maken van de afspraak, moet u doorgeven wat u wilt aanbieden. Na het maken van deze afspraak mag u er niets extra aan toevoegen.
  3. De dag van de ophaling zal u meegedeeld worden op het moment dat u de afspraak maakt. Voor grofvuil is dat de dag waarop u normaal huisvuilophaling hebt, voor steenpuin kan dat een andere dag zijn.
  4. Opgelet afval geplaatst op privé-eigendom halen onze diensten niet op.

U kunt een afspraak maken tot 2 werkdagen voor uw ophaaldag en zolang er voldoende capaciteit is. 

Snoeiafval
Veel mensen werken nu in de tuin. Maar wat met het snoeihout en -afval? Dat kan u uitzonderlijk vanaf maandag 6 april ook aanbieden bij uw wekelijkse GFT-ophaling. Hiervoor is dus geen afspraak nodig. U moet het snoeiafval compact en samengebonden aanbieden (niet los!), takken mogen maximum 10 cm diameter hebben. Grasmaaisel is GFT en biedt u aan in uw groene container of  in een bio-afbreekbare zak van de stad Antwerpen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *