Recordcijfers voor DeWaterbus, sterke prestatie van de fietsbus


 
DeWaterbus vaart sinds juli 2017 tussen het Steenplein Antwerpen en Hemiksem. Vorig jaar werd de zuidelijke route uitgebreid met een noordelijke route en in februari van dit jaar kwam daar ook een oostelijk traject bij. Tenslotte kwam er als kers op de taart een halte in Lillo en Liefkenshoek. De aanzienlijke stijging van de passagiersaantallen van de afgelopen maanden tonen het succes aan van dit duurzame vervoersalternatief: van 48.685 passagiers in juni, over 76.745 in juli tot 109.741 in augustus, een absoluut record en de eerste keer dat de 100.000 wordt overschreden
Tegelijk blijft ook de fietsbus het erg goed doen. Eind augustus stond de teller voor dit jaar al op 80.816 gebruikers. Zelfs in de vakantiemaanden vervoert de fietsbus tussen de 10.000 en 12.000 gebruikers per maand.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eén reactie

  1. Spijtig dat er geen signalisatie is vanuit de polder en ook niet in het havengebied waar ge de fietsersbus moet nemen aan de Lillobrug. Veel mensen weten niet hoe ze met de fiets naar de opstapplaats moeten. Al veel vragen gehad daaromtrent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *