Record aantal lopers en wandelaars voor de tiende Appelbollenloop

Ekeren – Voor Annemie Plompen (N-VA), districtsschepen voor sport, begon het jaar alvast goed. Aan de tiende editie van de Appelbollenloop in het Hof Bist namen 870 joggers/wandelaars deel. Een record. De Appelbollenloop wordt traditioneel gehouden op de eerste zondag van het nieuwe jaar.

 voor districtsschepen Annemie Plompen begint het jaar alvast erg goed.

“We hebben op een bepaald moment de reservaties moeten stopzetten”, zegt de schepen. “Op 870 deelnemers werd afgeklopt, maar je kan natuurlijk niet verhinderen dat de dag zelf nog lopers aansluiten. Het evenement moet beheersbaar blijven en bovendien moet onze bakker het aantal appelbollen kunnen verwerken.”

Blijkbaar vinden heel wat mensen het leuk en aangenaam om het nieuwe jaar sportief in te zetten. “Ik kom ieder jaar met vrienden uit Kapellen”, vertelt Louis (42) “Wij kiezen voor de 10 km, maar we maken er geen wedstrijd van. Het moet gezellig blijven. We genieten van de prachtige natuur in ons district. Na de loopprestatie breien we er nog een gezellige namiddag aan.”  Voor Gerda (50) uit Brasschaat is de Appelbollenloop gelijk aan even weg van de stress. Zij koos voor de 5 km.

Start van de 10km. De deelnemers lopen eerste door het park.

Ekeren noemt zich een sportief district. Dit jaar komt er een extra sportief evenement bij. Turnkring Deugd en Moed bestaat 65 jaar en dat wordt gevierd met een loop doorheen een 25-tal gebouwen in Ekeren. Het evenement krijgt de naam ‘Hagelcross’ en heeft plaats op zaterdag 7 september. De eerstvolgende sportieve ontmoeting in Ekeren is de Sportdag op 1 mei met in de vooravond de Kom op tegen Kankerloop van AC Break. In het najaar heeft EkeRun in domein Muisbroek plaats.       

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *