Putte Kermis wordt stopgezet

Daar Nederland de coronamaatregelen vanaf vandaag verstrengt, beslisten de gemeenten Kapellen en Stabroek in overleg met de lokale politie Noord Putte Kermis stop te zetten vanaf vandaag, woensdag 14 oktober 2020, 20.00 uur.

Nederland verstrengt vanaf vandaag, woensdag, de coronamaatregelen, o.m.: Cafés en restaurants moeten dicht om 22.00 uur ’s avonds. Alcohol en softdrugs mogen niet worden verkocht tussen 20.00 uur ’s avonds en 7.00 uur ‘s morgens. Alle evenementen en kermissen worden verboden.

Daarop beslisten de gemeenten Kapellen en Stabroek in overleg met de lokale politie Noord dat de kramen van Putte Kermis vandaag, woensdag 14 oktober 2020, nog mogen openen tot 20.00 uur.
Verder wordt Putte Kermis stopgezet, m.a.w. de kermiskramen mogen niét meer openen op donderdag 15, vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 oktober 2020.

Er zijn twee voorname redenen voor deze beslissing in het kader van de volksgezondheid en de openbare orde. Mogelijk steken de komende dagen heel wat Nederlanders de grens over om hier hun vertier te zoeken. Nederland raadt reizen naar – het voor hen oranje – België wel ten stelligste af, maar de grens gaat niet dicht.
Bovendien waren er vorig weekend op Putte Kermis al problemen met Nederlanders die onder meer de mondmaskerplicht in België aan hun laars lapten.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *