Provincie Antwerpen pakt uit met ambitieus klimaatplan

het directieteam v.l.n.r.: Raf Van Bergen, Daniëlle Segers,Corina de Groot en Rafaël van Gogh

Meer leslokalen en nieuwe machineloods voor PITO


Het provinciebestuur pakt uit met een ambitieus klimaatplan: Plan Vandaag. Meer dan 200 klimaatacties staan op stapel. Zowel eigen initiatieven als ondersteunende maatregelen voor lokale besturen of andere partners.

Ter ondersteuning van de lokale besturen is er daarom naar gestreefd om dit plan te laten aantakken op de drie doelstellingen die het Burgemeestersconvenant 2030 vooruit schuift: het verminderen van de uitstoot met 40% tegen 2030, het vergroten van de klimaatbestendigheid en het voorzien van betaalbare, duurzame en veilige energie voor al haar inwoners. 

Volgende projecten in onze regio worden uitgewerkt: de verdere aanleg van de fiets-o-strade Havenverbinding op de F12 tussen de Noorderlaan en het centrum van Ekeren, de aanleg van het ontbrekende stuk op de  F14 in Kapellen.
In het provinciaal onderwijs PITO Stabroek komen meer leslokalen en een nieuwe machineloods. De provincie zet stevig haar schouders onder de kandidatuur voor de erkenning van vier parken: LSP Kleine & Grote Nete, LSP De Merode, NP Kalmthoutse Heide en NP Scheldevallei.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder